ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Βρέθηκε σορός που ταιριάζει στην περιγραφή της Γκαμπριέλ Πετίτο

ΗΠΑ: Βρέθηκε σορός που ταιριάζει στην περιγραφή της Γκαμπριέλ Πετίτο
Courtesy of FBI Denver via AP

Βρέθηκε το πτώμα γυναίκας στο εθνικό πάρκο Grand Teton του Γουαϊόμινγκ, το οποίο οι αρχές θεωρούν πως ανήκει στην 22χρονη Γκαμπριέλ Πετίτο, η μυστηριώδης εξαφάνιση της οποίας είχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ.

«Όπως μπορεί να φανταστεί κάθε γονιός, αυτή είναι μια αδιανόητη δύσκολη στιγμή για την οικογένειά της» δήλωσε ο πράκτορας του FBI, Τσαρλς Τζόουνς.

«Η αιτία του θανάτου της παραμένει αδιευκρίνιστη» προσέθεσε.

Ο Τζόουνς επισήμανε ότι εκκρεμούν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί στο 100% η ταυτότητα της σορού αλλά φαίνεται ότι ταιριάζουν με την περιγραφή της, όπως αναφέρει το BBC.

Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας δημοσίευσε μια συγκινητική φωτογραφία μετά την είδηση της ανεύρεσης της σορού.

Οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στον αρραβωνιστικό της κοπέλας, τον οποίο η αστυνομία θεωρεί ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος για την έρευνα».

Η Γκαμπριέλ Πετίτο, 22 ετών, είχε φύγει από τη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο μαζί με τον σύντροφό της Μπράιαν Λόντρι, 23 ετών, για ένα ταξίδι με βανάκι που υποτίθεται θα διαρκούσε τέσσερις μήνες και τους σταθμούς του οποίου το ζευγάρι μοιραζόταν συχνά στο Instagram και το YouTube, όπου αναρτούσε φωτογραφίες και βίντεο.

Όμως, την 1η Σεπτεμβρίου, ο Μπράιαν Λόντρι επέστρεψε μόνος με το βανάκι στο σπίτι τους στη Φλόριντα. Στις 11 Σεπτεμβρίου, η οικογένεια της Γκαμπριέλ Πετίτο ενημέρωσε τις αρχές για την εξαφάνισή της, λέγοντας πως δεν έχει νέα της από τα τέλη Αυγούστου.

Έχοντας ακολουθήσει το ζευγάρι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για εβδομάδες, στα μαγευτικά τοπία της αμερικανικής Δύσης, οι χρήστες του διαδικτύου κινητοποιήθηκαν θέλοντας να προσφέρουν βοήθεια για τον εντοπισμό της νεαρής κοπέλα και τα ΜΜΕ καταγράφουν συνεχώς την εξέλιξη της υπόθεσης.

O 22χρονος αρραβωνιαστικός της εξαφανισμένης Πετίτο.The Moab Police Department via AP

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, βλέπουμε το ζευγάρι, στις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να χαμογελάει, να αγκαλιάζεται και να περπατά χέρι χέρι στην παραλία.

Ωστόσο, σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Μόαμπ, μιας μικρής πόλης της Γιούτα, ενίσχυσε τους όποιους προβληματισμούς σχετικά με τον ρόλο του συντρόφου της 22χρονης Αμερικανίδας.

Η Γκάμπι, όπως τη φωνάζουν οι δικοί της, εμφανίζει να κλαίει, μέσα σε ένα αυτοκίνητο, αφότου η αστυνομία επενέβη έπειτα από καυγά μεταξύ τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ