ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ - Γκάμπι Πετίτο: Έφοδος του FBI στο πατρικό του αρραβωνιαστικού της

ΗΠΑ - Γκάμπι Πετίτο: Έφοδος του FBI στο πατρικό του αρραβωνιαστικού της
(North Port Police Department via AP)

Έρευνες στο σπίτι των γονιών του Μπράιαν Λόντρι, αρραβωνιαστικού της Γκάμπι Πετίτο, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, έκαναν δυνάμεις του FBI, μια μέρα αφότου βρέθηκε το πτώμα γυναίκας στο εθνικό πάρκο Grand Teton του Γουαϊόμινγκ, το οποίο οι αρχές θεωρούν πως ανήκει στην 22χρονη. Οι γονείς του Λόντρι απομακρύνθηκαν από το σπίτι πριν από την έρευνα, και στη συνέχεια επέστρεψαν για ανάκριση από τις Αρχές. 

Την ίδια ώρα, η οικογένειά της Γκάμπι αναμένει την επίσημη ταυτοποίηση των λειψάνων που βρέθηκαν στο εθνικό πάρκο του Ουαϊόμινγκ, σε περιοχή κοντά στο σημείο όπου το ζευγάρι είχε θεαθεί τελευταία φορά μαζί, κατά τη διάρκεια ενός road trip στη χώρα.

Το γραφείο του FBI στην Τάμπα έγραψε στο Twitter ότι εκτελεί ένα «ένταλμα έρευνας που εξέδωσε δικαστήριο», σχετικό με την έρευνα για την Πετίτο.

Η αστυνομία στο Νορθ Πορτ, στη Φλόριντα, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η έρευνα για τον Μπράιαν Λόντρι μετατοπίστηκε από το Καταφύγιο του Κάρλτον, μια τεράστια φυσική έκταση κοντά στο Νορθ Πορτ, στις δυτικές ακτές της Φλόριντα, την οποία χτένιζαν τις τελευταίες ημέρες οι δυνάμεις επιβολής του νόμου. Η οικογένεια του Λόντρι είπε πως πίστευε ότι εκείνος είχε πάει στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Πιστεύουμε αυτή τη στιγμή ότι έχουμε εξαντλήσει όλα τα σημεία πρόσβασης κατά την έρευνα της περιοχής», ανέφερε σήμερα το αστυνομικό τμήμα σε μια ανακοίνωση. «Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου συνεχίζουν να αναζητούν τον Μπράιαν Λόντρι».

Η αστυνομία και το FBI γνωστοποίησε χθες πως βρήκε μία σορό «που ταιριάζει» στα χαρακτηριστικά της 22χρονης Πετίτο, η εξαφάνιση της οποίας έχει συγκλονίσει τις ΗΠΑ.

«Όπως μπορεί να φανταστεί κάθε γονιός, αυτή είναι μια αδιανόητη δύσκολη στιγμή για την οικογένειά της» δήλωσε ο πράκτορας του FBI, Τσαρλς Τζόουνς.

«Η αιτία του θανάτου της παραμένει αδιευκρίνιστη» προσέθεσε.

Ο Τζόουνς επισήμανε ότι εκκρεμούν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί στο 100% η ταυτότητα της σορού αλλά φαίνεται ότι ταιριάζουν με την περιγραφή της, όπως αναφέρει το BBC.

Ο χώρος όπου βρέθηκε η σορός δεν απέχει πολύ από το σημείο όπου ένα ζευγάρι μπλόγκερ κατέγραψε το βανάκι του ζευγαριού, το οποίο έδειχνε εγκαταλελειμμένο, σε έναν δρόμο κοντά στο Σπρεντ Κρικ το βράδυ της 27ης Αυγούστου, δύο ημέρες αφότου η Πετίτο είχε επικοινωνήσει τελευταία φορά με την οικογένειά της.

Ο πατέρας της 22χρονης Τζόζεφ Πετίτο ανήρτησε μια φωτογραφία της κόρης του στο Twitter, μετά τη συνέντευξη τύπου.

Στη φωτογραφία, όπου διακρίνεται η κοπέλα να στέκεται μεταξύ δύο ζωγραφισμένων φτερών, είχε λεζάντα μια ραγισμένη καρδιά και τη φράση: «Άγγιξε τον κόσμο».

Οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στον αρραβωνιστικό της κοπέλας, τον οποίο η αστυνομία θεωρεί ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος για την έρευνα».

Η Γκαμπριέλ Πετίτο, 22 ετών, είχε φύγει από τη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο μαζί με τον σύντροφό της Μπράιαν Λόντρι, 23 ετών, για ένα ταξίδι με βανάκι που υποτίθεται θα διαρκούσε τέσσερις μήνες και τους σταθμούς του οποίου το ζευγάρι μοιραζόταν συχνά στο Instagram και το YouTube, όπου αναρτούσε φωτογραφίες και βίντεο.

Όμως, την 1η Σεπτεμβρίου, ο Μπράιαν Λόντρι επέστρεψε μόνος με το βανάκι στο σπίτι τους στη Φλόριντα. Στις 11 Σεπτεμβρίου, η οικογένεια της Γκαμπριέλ Πετίτο ενημέρωσε τις αρχές για την εξαφάνισή της, λέγοντας πως δεν έχει νέα της από τα τέλη Αυγούστου.

Έχοντας ακολουθήσει το ζευγάρι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για εβδομάδες, στα μαγευτικά τοπία της αμερικανικής Δύσης, οι χρήστες του διαδικτύου κινητοποιήθηκαν θέλοντας να προσφέρουν βοήθεια για τον εντοπισμό της νεαρής κοπέλα και τα ΜΜΕ καταγράφουν συνεχώς την εξέλιξη της υπόθεσης.

O 22χρονος αρραβωνιαστικός της εξαφανισμένης Πετίτο.The Moab Police Department via AP

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, βλέπουμε το ζευγάρι, στις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να χαμογελάει, να αγκαλιάζεται και να περπατά χέρι χέρι στην παραλία.

Ωστόσο, σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Μόαμπ, μιας μικρής πόλης της Γιούτα, ενίσχυσε τους όποιους προβληματισμούς σχετικά με τον ρόλο του συντρόφου της 22χρονης Αμερικανίδας.

Η Γκάμπι, όπως τη φωνάζουν οι δικοί της, εμφανίζει να κλαίει, μέσα σε ένα αυτοκίνητο, αφότου η αστυνομία επενέβη έπειτα από καυγά μεταξύ τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ