ΚΟΣΜΟΣ

Στη Ρωσία ο Ερντογάν στις 29 Σεπτεμβρίου - Στο «μενού» και η δεύτερη συστοιχία S-400

Στη Ρωσία ο Ερντογάν στις 29 Σεπτεμβρίου - Στο «μενού» και η δεύτερη συστοιχία S-400
Από την επίσκεψη Ερντογάν στη Μόσχα τον Μάρτιο του 2020 AP Photo/Pavel Golovkin, Pool

Για τις 29 Σεπτεμβρίου «έκλεισε» η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Ρωσία για συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στις οποίες θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και οι λεπτομέρειες της αγοράς της δεύτερης συστοιχίας των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400.

Στην ανακοίνωση της ημερομηνίας προχώρησε σήμερα, Τρίτη, το γραφείο της τουρκικής προεδρίας αναφέροντας ότι οι συνομιλίες θα λάβουν χώρα στο θέρετρο Σότσι.

Από ρωσικής πλευράς, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, δήλωσε ότι η επίσκεψη Ερντογάν στη Ρωσία προετοιμάζεται.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είχε δηλώσει χθες, Δευτέρα, στους δημοσιογράφους ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης θα τεθούν επί τάπητος αρκετά ζητήματα, από τις διμερείς σχέσεις έως την κατάσταση στην Συρία και άλλες περιφερειακές διενέξεις.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει τον Αύγουστο ότι προτίθεται να συζητήσει, μεταξύ άλλων, και τις λεπτομέρειες της αγοράς της δεύτερης συστοιχίας των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400.

Η τελευταία διά ζώσης συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2020 στο Κρεμλίνο. Εξαιτίας της πανδημίας οι περαιτέρω συνομιλίες έγιναν τηλεφωνικώς ή μέσω βιντεοδιασκέψεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ