ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ουκρανία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός δημοσίων λειτουργών καθώς αυξάνονται τα κρούσματα

Κορωνοϊός - Ουκρανία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός δημοσίων λειτουργών καθώς αυξάνονται τα κρούσματα
AP Photo

Οι αρχές της Ουκρανίας έκαναν σήμερα αυστηρότερα τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλουν, περιορίζοντας την προσέλευση σε μεγάλες εκδηλώσεις, γυμναστήρια, κινηματογράφους και πολιτιστικούς χώρους, καθώς καταγράφεται σταθερή αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

Το Κίεβο είχε ανακοινώσει ότι το επίπεδο των μέτρων πέρασε στο «κίτρινο» το καλοκαίρι, αίροντας το lockdown. Ωστόσο αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση παρέτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που επιτρέπει στις αρχές να επιβάλλουν μέτρα ως το τέλος της χρονιάς για να περιορίσουν την εξάπλωση.

Εξάλλου το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 για κατηγορίες εργαζομένων όπως οι εκπαιδευτικοί, οι δημόσιοι λειτουργοί και οι δημοτικοί υπάλληλοι.

Θα πρόκειται για «σκληρή απόφαση», προκειμένου να υπάρξουν «εγγυήσεις για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και για τη λειτουργία των δημόσιων θεσμών», ανέφερε ο ουκρανός υπουργός Υγείας Βίκτορ Λιάσκο.

Η εμβολιαστική κάλυψη σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες υψηλής προτεραιότητας στην Ουκρανία –ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ένοπλες δυνάμεις, αστυνομικοί– έχει φθάσει το 80%, σύμφωνα με τον υπουργό. Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιστεί πλήρως πάνω από 5,2 εκατ. Ουκρανοί επί συνόλου 24 εκατ. πολιτών.

Ως σήμερα, η Ουκρανία έχει καταγράψει 55.284 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2,4 εκατ. κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ