ΚΟΣΜΟΣ

Ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας ανακάλυψε ότι είναι νόθος

Ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας ανακάλυψε ότι είναι νόθος
REUTERS / NEIL HALL

Ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας και αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερι, Τζάστιν Ουέλμπι, έμαθε σε ηλικία 60 ετών, ότι ο πατέρας του δεν ήταν αυτός που πίστευε τόσα χρόνια, αλλά ένας παντελώς άγνωστος προς αυτόν και μάλιστα ο προσωπικός γραμματέας του ιστορικού βρετανού πρωθυπουργού Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε σε ανακοίνωση Τύπου την Παρασκευή, ότι η εξέταση DNA, απέδειξε ότι δεν ήταν γιος του Γκάβιν Ουέλμπι, ενός αλκοολικού που πέθανε πριν από 40, περίπου χρόνια. «Ήταν κάτι που πραγματικά με συγκλόνισε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα του, Τζέιν Γουίλιαμς (Jane Williams), αναφέρει στην ανακοίνωση της, πως ο γάμος της με τον Ουέλμπι ήταν δυσλειτουργικός και πως οι αποκαλύψεις των εξετάσεων DNA του γιου της για την αληθινή του πατρότητα υπήρξαν για εκείνη «μία παντελώς απίστευτη έκπληξη».

«Μολονότι οι μνήμες μου από εκείνην την εποχή είναι αποσπασματικές, τώρα πλέον μπορώ να αναγνωρίσω πως ήταν ένας εσπευσμένος γάμος και με κατάχρηση αλκοόλ κι από τις δύο πλευρές.

Όντως συνευρέθηκα με τον Άντονι Μόνταγκιου Μπράουν. Όπως φαίνεται, οι προφυλάξεις που είχαμε λάβει την εποχή εκείνη δεν λειτούργησαν και ο υπέροχος γιος μου συνελήφθη ως καρπός της σχέσης εκείνης», προστίθεται στην ανακοίνωση της.

Ο Ουέλμπι προέβη σε εξετάσεις DNA έπειτα από δημοσιεύματα στην εφημερίδα Daily Telegraph, η οποία είχε συλλέξει επαρκή στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο πατέρας του ήταν ο Μπράουν.

«Ξέρω ότι θα βρω την ταυτότητά μου στον Ιησού Χριστό, και όχι με μια εξέταση αίματος, και η ταυτότητά μου για αυτόν, δεν θα αλλάξει ποτέ».

Archbishop of Canterbury learns, at 60, that his father was not who he thought

Don Melvin By CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ