ΚΟΣΜΟΣ

Evergrande - WSJ: Η Κίνα προετοιμάζεται για πιθανή κατάρρευση του κολοσσού ακινήτων

Evergrande - WSJ: Η Κίνα προετοιμάζεται για πιθανή κατάρρευση του κολοσσού ακινήτων
AP Photo/Ng Han Guan

Να προετοιμαστούν για πιθανή κατάρρευση του υπερχρεωμένου κινεζικού κολοσσού ακινήτων Evergrande καλούν οι Αρχές της Κίνας τις τοπικές κυβερνήσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal που επικαλείται αξιωματούχος με γνώση των συνομιλιών.

Η κίνηση χαρακτηρίστηκε από τους αξιωματούχους ως «προετοιμασία για πιθανή καταιγίδα», σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας.

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι έχουν δοθεί οδηγίες σε φορείς των τοπικών κυβερνήσεων και σε κρατικές επιχειρήσεις να παρέμβουν μόνο την ύστατη στιγμή στην περίπτωση που η Evergrande δεν καταφέρει να διαχειριστεί τις υποθέσεις της με συντεταγμένο τρόπο, σύμφωνα με την WSJ.

Οι τοπικές κυβερνήσεις έχουν επιφορτιστεί με την αποτροπή ταραχών και τον μετριασμό των αλυσιδωτών αντιδράσεων στους αγοραστές ακινήτων και την ευρύτερη οικονομία, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Η Evergrande, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία ανάπτυξης ακινήτων στην Κίνα· έχει πληρωμές τόκων ομολόγων 83,5 εκατ. δολαρίων που πρέπει να καταβληθούν σήμερα, Πέμπτη, και 47,5 εκατ. δολαρίων που πρέπει να πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Εάν δεν καταβάλλει τις οφειλές εντός διαστήματος 30 ημερών από την προγραμματισμένη ημερομηνία πληρωμής, θα θεωρηθεί πως έχει κηρύξει στάση πληρωμών.

Oρισμένοι έχουν αρχίσει να αναφέρονται σε «κινεζική Lehman», δείχνοντας στην κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers το 2008 που πυροδότησε παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό «σεισμό»...

Διαβάστε επίσης

Κρίση της Evergrande: Το σενάριο «αλά Lehman» δεν θεωρείται πιθανό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ