ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: 28 συλλήψεις για τον κατά συρροή βιασμό μιας 15χρονης από συμμορία

Ινδία: 28 συλλήψεις για τον κατά συρροή βιασμό μιας 15χρονης από συμμορία
AP Photo/Oinam Anand, File

Την υπόθεση ενός 15χρονου κοριτσιού το οποίο έπεσε θύμα επαναλαμβανόμενου ομαδικού βιασμού για περίπου εννέα μήνες ερευνούν οι Αρχές στην Ινδία.

Η αστυνομία στην πόλη Μουμπάι συνέλαβε 28 άτομα σε σχέση με τους καταγγελλόμενους βιασμούς, οι οποίοι ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, αναφέρουν τα τοπικά μέσα και αναμεταδίδει το BBC.

Σύμφωνα με τις αναφορές, όλα ξεκίνησαν όταν το αγόρι της 15χρονης τη βίασε και μαγνητοσκόπησε την κακοποίηση.

Στη συνέχεια ο ίδιος και οι φίλοι του φέρονται να χρησιμοποίησαν το μαγνητοσκοπημένο υλικό για να την εκβιάσουν να κάνει σεξ μαζί τους.

Οι αρχές δήλωσαν ότι οι ομαδικοί βιασμοί συνέβησαν σε διαφορετικά προάστια της Μουμπάι. Το κορίτσι ανέφερε τελικά την υπόθεση στην αστυνομία το βράδυ της Τετάρτης. Το πρακτορείο ειδήσεων NDTV ανέφερε ότι το κορίτσι είχε κατονομάσει συνολικά 33 επιτιθέμενους και ότι τους ήξερε σχεδόν όλους.

Μετά τη διαβόητη υπόθεση του ομαδικού βιασμού μιας γυναίκας σε λεωφορείο το 2012, η οποία προκάλεσε παγκόσμιο σάλο, η Ινδία έχει εισαγάγει πιο σκληρούς νόμους για να αντιμετωπίσει τα εγκλήματα σεξουαλικής φύσης.

Παρά την αυξανόμενη ωστόσο αυστηρότητα παραμένει ένα σημαντικό πρόγραμμα.
Το 2020, το Εθνικό Γραφείο Καταγραφής Εγκλημάτων κατέγραψε 28.046 υποθέσεις βιασμού ή σχεδόν 77 υποθέσεις την ημέρα, ενώ εκτιμάται ότι ο αληθινός αριθμός είναι ακόμη μεγαλύτερος καθώς πολλοί βιασμοί δεν καταγράφονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ