ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Άντριου: Η Δικαιοσύνη τον καλεί να απαντήσει στις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης

Πρίγκιπας Άντριου: Η Δικαιοσύνη τον καλεί να απαντήσει στις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης
ΑP Photo

Ο πρίγκιπας Άντριου επιβεβαίωσε ότι έχει στα χέρια του τα νομικά έγγραφα σχετικά με την υπόθεση της Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρε, η οποία τον κατηγορεί ότι την κακοποίησε σεξουαλικά στο παρελθόν.

Η Τζιούφρε υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα του Τζέφρι Επστάιν ο οποίος την ανάγκασε να κάνει σεξ τρεις φορές το γιο της Βασίλισσας Ελισάβετ, στο σπίτι της φίλης του Επστάιν, Γκισλέιν Μάξγουελ στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη και στην κατοικία τουΕπστάιν στις Παρθένες Νήσους.

Η Μάξγουελ κρατείται για αδικήματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων κοριτσιών και την ψευδομαρτυρία, σε φυλακή στο Μπρούκλιν περιμένοντας τη δίκη που θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου. Ο Επστάιν πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο κελί του στη Νέα Υόρκη το 2019.

Ο δικηγόρος της Τζιούφρε, Ντέιβιντ Μπόις, υποστήριξε ότι ο πρίγκιπας Άντριου έχει λάβει τα νομικά έγγραφα μέσω του δικηγόρου του, Άντριου Μπρέτλερ στο Λος Άντζελες. Σύμφωνα με τη Guardian, οι δικηγόροι της Τζιούφρε υποστήριξαν ότι έστειλαν τα σχετικά έγγραφα στον αμερικανό δικηγόρο του πρίγκιπα μέσω email στις 17 Σεπτεμβρίου, καθώς και με το ταχυδρομείο στις 21/9. Τα χαρτιά παραδόθηκαν στη γραμματεία του γραφείου του δικηγόρου Άντριου Μπρέτλερ και στα Βασιλικά Δικαστήρια στο Λονδίνο.

Επίσημα έχει 21 ημέρες για να απαντήσει. Αλλιώς θα ζητήσει μια «εύλογη παράταση χρόνου».

Ο Μπόις είπε στην Daily Mail: «Ο σύμβουλος του Άντριου συμφώνησε ότι η παράδοση έχει γίνει και ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Ωστόσο, θα ήταν φυσιολογικό να ζητήσουν και θα συμφωνήσουμε και εμείς, σε μια λογική παράταση χρόνου για να απαντήσουν στην καταγγελία».

Μια πηγή κοντά στον δούκα ισχυρίστηκε ότι παρά τις «επιφυλάξεις» του στενού του κύκλου, είδε ότι η στρατηγική της σιωπής δεν λειτούργησε, και αποφάσισε «να παραμείνει πιστός» στις οδηγίες του βρετανού δικηγόρου του, Γκάρι Μπλόξσομ.

Μια άλλη πηγή είπε: «Ο Δούκας παραμένει σίγουρος για τη νομική του ομάδα και τη στρατηγική της και θα συνεχίσει να ακολουθεί τις συμβουλές της». Ο Αμερικανός δικηγόρος Άντριου Μπρέτλερ ανέλαβε την υπόθεση του Δούκα, πριν από λίγες εβδομάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ