ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Αποβλήθηκε μετά τον σάλο ο μποξέρ με ναζιστικά τατουάζ – Τον κέρδισε Μαροκινός μετανάστης

Ιταλία: Αποβλήθηκε μετά τον σάλο ο μποξέρ με ναζιστικά τατουάζ – Τον κέρδισε Μαροκινός μετανάστης
Screen grab/YouTube

Ο Ιταλός πυγμάχος που αγωνίστηκε το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, στην Τεργέστη της Ιταλίας, για τον τελικό της πυγμαχίας στην κατηγορία super featherweight, προκαλώντας στο ρινγκ τον Μαροκινό αντίπαλο του και όχι μόνο με τα ναζιστικά τατουάζ, τελικώς αποβλήθηκε από την Ομοσπονδία Πυγμαχίας της χώρας του μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Ο 28χρονος Μίκελε Μπρόιλι γνώρισε την οδυνηρή ήττα από τον 34χρονο Χασάν Νουρντίν, σε έναν αγώνα που ξύπνησε θλιβερές μνήμες και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν «απαράδεκτη» απλώς και μόνο τη συμμετοχή του Ιταλού θιασώτη του ναζισμού.

«Όταν μπήκα στο ρινγκ και είδα όλα αυτά τα τατουάζ, σοκαρίστηκα», δήλωσε ο Νουρντίν, ο οποίος πλέον χαιρετίζεται ως ήρωας από τον ιταλικό Τύπο, μετά τη νίκη του στην εφημερίδα La Stampa.

O αγώνας μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση στην ιστοσελίδα Gazzetta dello Sport, την μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα στην Ιταλία.

Προκάλεσε οργή σε χιλιάδες θεατές που αντέδρασαν για τα πολλά ναζιστικά σύμφωνα στο σώμα του Μπρόιλι, περιλαμβανομένου του αριθμού «88», ένας αριθμός που θεωρείται κρυμμένη αναφορά στον ναζιστικό χαιρετισμό «Heil Hitler». Εκτός από τον αριθμό είχε «στολίσει» το κορμί του με τατουάζ όπως το totenkopf, νεκροκεφαλή των SS, και την επιγραφή «Επιστροφή στο Camelot».

Η πειθαρχική επιτροπή της Ιταλικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, που συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή, αποφάσισε να αποβάλει τον Μπρόιλι από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα τουλάχιστον έως τις 19 Νοεμβρίου, ημερομηνία που έχει προγραμματιστεί για το τέλος της προκαταρκτικής έρευνας που άνοιξε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ