ΚΟΣΜΟΣ

Σοκαριστικές εικόνες από τα νησιά Φερόε: Σφαγιάστηκαν 52 δελφίνια

Σοκαριστικές εικόνες από τα νησιά Φερόε: Σφαγιάστηκαν 52 δελφίνια
Sea Shepherd

Νέα κτηνωδία σημειώθηκε χώρα την Τετάρτη στα Νησιά Φερόε καθώς σφαγιάστηκαν 52 δελφίνια, λίγες μέρες μετά τη μαζική σφαγή 1.428 θηλαστικών για λόγους παράδοσης.

Η σφαγή έγινε σε μια παραλία και τα άτυχα ζώα που σφαγιάστηκαν «συμμετείχαν» σε ένα επιστημονικό ερευνητικό προόγραμμα. Το σχέδιο ήταν να καταγραφούν και να απελευθερωθούν.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των Νήσων «δεν υπήρχε αρκετό προσωπικό για να πραγματοποιηθεί η καταγραφή και η σήμανση».

Έτσι, αντί να αφήσουν τα δελφίνια να επιστρέψουν στον ωκεανό, τα σκότωσαν.

Η πράξη αυτή έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στους ακτιβιστές.

Sea Shepherd

Μια ακτιβίστρια από την ομάδα προστασίας θαλάσσιας ζωής, Sea Shepherd, ανέφερε: «Προφανώς το τελευταίο κυνήγι δελφινιών και η κριτική που ακολούθησε δεν τους έκανε να ξανασκεφτούν τη συμπεριφορά τους», αναφερόμενη και στην προηγούμενη μαζική εκτέλεση των 1.428 δελφινιών.

«Αρχικά επρόκειτο για ένα ερευνητικό πρόγραμμα, στη διάρκεια του οποίου παρακολουθούσαν τα δελφίνια και την πορεία τους, αλλά επειδή δεν είχαν αρκετό κόσμο για να κάνουν την καταγραφή και τη σήμανση, αποφάσισαν να τα σκοτώσουν. Θα μπορούσαν να τα είχαν οδηγήσει στη θάλασσα», υπογράμμισε στη συνέχεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ