Αίγυπτος: Είσοδος σε σχολεία και πανεπιστήμια με rapid test
Το Υπουργείο Παιδείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη κατά του νέου κορωνοϊού δε θα επιτρέπεται να εργάζονται εντός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, εκτός μόνον εάν υποβάλλοντα σε δύο τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα κάθε εβδομάδα.
Ο υπουργός Παιδείας της χώρας, ο Τάρεκ Σάουκι, είπε ότι το αυτό εφαρμόζεται στο πλαίσιο του σχεδίου που έχουν καταρτίσει οι αρχές για τον εμβολιασμό όλων όσοι εργάζονται στα σχολεία και τα πανεπιστήμια πριν από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους.
Ο ίδιος τόνισε ότι μέχρι τις αρχές του μηνός Σεπτεμβρίου το 95% των εκπαιδευτικών και των διοικητικών υπαλλήλων –δηλαδή 1.605.861 εργαζόμενοι– είχε εμβολιαστεί.
Τους καλοκαιρινούς μήνες, ο αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι διέταξε τον εμβολιασμό όλου του πανεπιστημιακού και σχολικού προσωπικού και των μαθητών κατά του COVID-19 πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, που για τα δημόσια σχολεία της χώρας ξεκινά την 9η Οκτωβρίου, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει τα μαθήματα στα διεθνή σχολεία.
SPONSORED
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Πάνω από 60.000 αστυνομικοί έλεγχοι και 109 συλλήψεις από τον Οκτώβριο
09:55
Μίνι καλοκαίρι στην Αθήνα: Στους 30 βαθμούς ο υδράργυρος την Τρίτη - Η πρόγνωση Κολυδά και οι θερμοκρασίες μέχρι τις 21 Μαϊου
09:45
Πώς ο Andreas Caminada έκανε τη μικρότερη πόλη στον κόσμο περιζήτητο γαστρονομικό προορισμό;
09:30
Κρήτη: Υπό δρακόντεια μέτρα η μεταφορά του 54χρονου και της συζύγου του στον Κορυδαλλό - Πώς δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 21χρονο
09:23