ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Για διάθεση ναρκωτικών κατηγορείται στενός συνεργάτης του Σαλβίνι

Ιταλία: Για διάθεση ναρκωτικών κατηγορείται στενός συνεργάτης του Σαλβίνι
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Riccardo De Luca

Ο Λούκα Μορίζι, υπεύθυνος επικοινωνίας των διαδικτυακών μέσων της ακροδεξιάς Λέγκα του Βορρά και στενός συνεργάτης του Ματέο Σαλβίνι, κατηγορείται για διάθεση ναρκωτικών, όπως γραφεί σήμερα η εφημερίδα La Repubblica. Την περασμένη εβδομάδα ο Μορίζι είχε παραιτηθεί τον καθηκόντων του, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους.

«Δεν διέπραξα κανένα αδίκημα, αλλά η όλη αυτή υπόθεση αποτελεί μεγάλο σφάλμα σε ανθρώπινο επίπεδο. Ζητώ συγγνώμη για την αδυναμία μου και για τα λάθη μου, από τον Ματέο Σαλβίνι και από όλη την Λέγκα, στους οποίους αφιέρωσα τα πιο πρόσφατα χρόνια της επαγγελματικής μου προσπάθειας», ανέφερε ο ίδιος ο 48χρονος Μορίζι σε ανακοινωσή του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, η υπόθεση σχετίζεται με την κατάσχεση συνθετικών ναρκωτικών, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο κατά την διάρκεια έρευνας σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρεις νέοι. Οι νέοι φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς ότι είχαν προμηθευθεί τις ναρκωτικές ουσίες από τον Μορίζι. Η όλη έρευνα, πάντως, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

«Σε αγαπώ φίλε μου. Έκανες κακό στον εαυτό σου, αλλά θα μπορείς πάντα να βασιστείς στην βοήθειά μου», έγραψε στο διαδίκτυο ο Σαλβίνι.

Υπενθυμίζουμε ότι η επικοινωνιακή στρατηγική της Λέγκα μέσω διαδικτύου -με υψηλούς και επιθετικούς συχνά τόνους και εκφράσεις- θεωρούνταν ανέκαθεν βασικής σημασίας από τον γραμματέα της για την επαφή με τους ψηφοφόρους και την προβολή των θέσεων του κόμματός του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ