ΚΟΣΜΟΣ

R. Kelly: Ένοχος για τράφικινγκ και σεξουαλική κακοποίηση ο τραγουδιστής της R&B

R. Kelly: Ένοχος για τράφικινγκ και σεξουαλική κακοποίηση ο τραγουδιστής της R&B
ΑP Photo

Ο Αμερικανός αστέρας της R&B, R. Kelly, κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο της Νέας Υόρκης για σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων, όπως αυτό της συντήρησης και διαχείρισης επί χρόνια ενός ολόκληρου συστήματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης νεαρών γυναικών, συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων.

Ο 54χρονος τραγουδιστής, γνωστός από την παγκόσμια επιτυχία του «I Believe I Can Fly», κρίθηκε επίσης ένοχος από τους ενόρκους του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μπρούκλιν για το έγκλημα του τράφικινγκ.

Ο γνωστός καλλιτέχνης κρίθηκε ένοχος για τα συγκεκριμένα κακουργήματα από το σώμα των ενόρκων που αποτελούνταν από επτά άνδρες και πέντε γυναίκες. Συνεργάτες και υπάλληλοί του φέρονται σύμφωνα με τις μαρτυρίες να τον βοηθούσαν να γνωρίζει κορίτσια και να τα κρατά υπάκουα και ήσυχα, κάτι που ισοδυναμεί με «εγκληματική οργάνωση».

Μάρτυρες στην πολύκροτη δίκη ισχυρίστηκαν πως ο τραγουδιστής, όσο εκείνοι ήταν ανήλικοι, τους υπέβαλε στις «διεστραμμένες και σαδιστικές του ορέξεις».

Από την πλευρά του, ο 54χρονος μουσικός είχε δηλώσει αθώος για τις κακουργηματικές κατηγορίες εναντίον του, οι οποίες αφορούσαν σε σεξουαλική κακοποίηση γυναικών, κοριτσιών και αγοριών για περισσότερο από δύο δεκαετίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ