Κορωνοϊός - Γερμανοί λοιμωξιολόγοι: Προστατευμένοι για τουλάχιστον ένα έτος όσοι έχουν νοσήσει
Ανανεώθηκε:
Οι Γερμανοί λοιμωξιολόγοι εκτιμούν ότι η ανοσολογική προστασία όσων έχουν νοσήσει από κορωνοϊό έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από ό,τι πίστευαν μέχρι τώρα.
«Η αποδεδειγμένη διάρκεια προστασίας μετά από μόλυνση από τον Sars-CoV-2 είναι τουλάχιστον ένα έτος», αναφέρεται σε ανακοίνωση της γερμανικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων.
Από λοιμωξιολογική άποψη μάλιστα εκτιμάται ότι η προστασία όσων έχουν αναρρώσει θα διαρκέσει σημαντικά μεγαλύτερη χρονική περίοδο. Ωστόσο, αυτό δεν έχει αποδειχθεί ακόμη από μελέτες, επειδή ο Sars-CoV-2 δεν υπάρχει αρκετό καιρό.
Οι ειδικοί τάσσονται υπέρ της επιμήκυνσης του χρονικού διαστήματος, κατά το οποίο οι αναρρώσαντες θα εξομοιώνονται με τους εμβολιασμένους σε ό,τι αφορά στους περιορισμούς, κατά 12 μήνες συνολικά μετά τη μόλυνσή τους.
Επί του παρόντος, όσοι έχουν αναρρώσει επωφελούνται μόνο για έξι μήνες από τους περιορισμούς, απαλλασσόμενοι για παράδειγμα από τα διαγνωστικά τεστ.
SPONSORED
Συλλήψεις σε Έβρο και Ροδόπη για παράνομη διακίνηση μεταναστών
11:54
Για «κατάφωρη επίθεση» κάνει λόγο το ΥΠΕΞ του Μπαχρέιν μετά τα ιρανικά πλήγματα
11:44
Λεωφορείο παρέσυρε 24χρονη πεζή στη Θεσσαλονίκη – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
11:29
Έρχονται 150 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στην αμυντική βιομηχανία - Το στοίχημα του 25%
11:14