ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Ο ISIS ανακατέλαβε πόλη κοντά στα σύνορα με την Τουρκία

Συρία: Ο ISIS ανακατέλαβε πόλη κοντά στα σύνορα με την Τουρκία
YOUTUBE

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανακατέλαβαν σήμερα ένα προπύργιό τους στη Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, τέσσερις μέρες μετά την κατάληψή του από μια ομάδα ανταρτικών οργανώσεων.

Η τζιχαντιστική οργάνωση κατέλαβε την πόλη αλ-Ράι από παρατάξεις που πολεμούν υπό τη σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, στο πλαίσιο των μαχών που διεξάγονται στην επαρχία Χαλέπι, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το ΙΚ έχει ανακηρύξει ένα ισλαμικό χαλιφάτο στη Συρία και στο γειτονικό Ιράκ και επίσης πολεμά άλλες ομάδες εξεγερμένων που έχουν εμπλακεί στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, ορισμένες από αυτές υποστηριζόμενες από την Τουρκία και δυτικές δυνάμεις.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει σημειώσει εδαφικά κέρδη κοντά στο πέρασμα Αζάζ, στη μεθόριο με την Τουρκία, από τον περασμένο Μάιο, αλλά έχει απωθηθεί από κάποιες περιοχές τους τελευταίες μήνες από αντίπαλες δυνάμεις ανταρτών και από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από επιδρομές της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ