ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Κατηγορεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για δύο μέτρα και σταθμά

Βόρεια Κορέα: Κατηγορεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για δύο μέτρα και σταθμά
AP Photo

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε σήμερα πως το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά για τις στρατιωτικές δραστηριότητες των χωρών -μελών του ΟΗΕ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, εν μέσω διεθνών επικρίσεων για τις πρόσφατες δοκιμές πυραύλων της Πιονγκγιάνγκ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεκλήθη κεκλεισμένων των θυρών προχθές Παρασκευή έπειτα από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών για να συζητήσει τις εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα.

Την προηγουμένη η Πιονγκγιάνγκ είχε εκτοξεύσει έναν νέο αντιαεροπορικό πύραυλο, στην τελευταία από μια πρόσφατη σειρά δοκιμών όπλων περιλαμβανομένου ενός υπερηχητικού πυραύλου, βαλλιστικών πυραύλων και ενός πυραύλου κρουζ που μπορεί να φέρει πυρηνική κεφαλή.

Ο Τζο Τσολ Σου, διευθυντής του Τμήματος Διεθνών Οργανισμών του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε πως η συνάντηση του ΣΑ δείχνει «μια ανοικτή άγνοια και αδικαιολόγητη καταπάτηση» της κυριαρχίας της και αποτελεί «σοβαρή πρόκληση που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή».

Ο Τζο κατηγόρησε το ΣΑ για δύο μέτρα και δύο σταθμά καθώς παραμένει σιωπηλό για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και δοκιμές πυραύλων των ΗΠΑ με τους συμμάχους τους, την ίδια ώρα που αντιτίθεται στις δραστηριότητες «αυτοάμυνας» της Βόρειας Κορέας.

«Είναι μια άρνηση της αμεροληψίας, της αντικειμενικότητας και της ισορροπίας» και «ολοφάνερη εκδήλωση μιας αντιμετώπισης με δύο μέτρα και δύο σταθμά», ανέφερε ο Τζο σε μια δήλωση που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ