ΚΟΣΜΟΣ

Καμπούλ: Έκρηξη βόμβας έξω από τζαμί - Αναφορές για πολλούς νεκρούς

Καμπούλ: Έκρηξη βόμβας έξω από τζαμί - Αναφορές για πολλούς νεκρούς
Φωτογραφία αρχείου AP Photo / Felipe Dana

Βόμβα εξερράγη στην είσοδο ενός τζαμιού στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, αφήνοντας «πολλούς άμαχους νεκρούς», όπως δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Η έκρηξη σημειώθηκε την Κυριακή κοντά στην είσοδο του τζαμιού Eid Gah στην Καμπούλ, όπου τελούνταν μνημόσυνο για τη μητέρα του εκπροσώπου των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, σύμφωνα με το aljazeera.

Οι μαχητές των Ταλιμπάν δεν τραυματίστηκαν από την επίθεση, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Μπιλάλ Καρίμι στο Associated Press.

Σκοτώθηκαν πολίτες που βρίσκονταν έξω από την πύλη του τζαμιού, είπε χωρίς ωστόσο να δώσει στοιχεία για τον αριθμό των νεκρών, ενώ σημείωσε πως η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Άκουσα τον ήχο μιας έκρηξης κοντά στο τζαμί Eid Gah, ακολουθούμενο από πυροβολισμούς», δήλωσε ένας ιδιοκτήτης καταστήματος που βρίσκεται κοντά στο σημείο, προσθέτοντας ότι οι Ταλιμπάν έκλεισαν το δρόμο λίγο πριν την έκρηξη.

Ασθενοφόρα μετέφεραν τραυματίες στο Νοσοκομείο Επειγόντων Περιστατικών της Καμπούλ στην περιοχή Σαχρ-ε-Ναου. Το νοσοκομείο ανέφερε στο Twitter ότι τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονταν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το CNNi, η πόλη Τζαλαλαμπάντ στο ανατολικό Αφγανιστάν είδε μια σειρά επιθέσεων κατά των Ταλιμπάν από την ομάδα IS Khorasan (ISIS-K), θυγατρική του ISIS.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ