ΚΟΣΜΟΣ

Πτήση της Egypt Air προσγειώθηκε στο Τελ Αβίβ για πρώτη φορά από το 1979

Πτήση της Egypt Air προσγειώθηκε στο Τελ Αβίβ για πρώτη φορά από το 1979
AP Photo/Tsafrir Abayov

Για πρώτη φορά από το 1979 και την υπογραφή της ιστορικής ειρηνευτικής συνθήκης μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ αεροσκάφος  Airbus 320 του αιγυπτιακού εθνικού αερομεταφορέα, EgyptAir, προσγειώθηκε σήμερα, Κυριακή, στο Διεθνές αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν» στο Τελ Αβίβ

Όπως αναφέρει και ο αιγυπτιακός Τύπος, από τη δεκαετία του 1980 οι μόνες πτήσεις μεταξύ Ισραήλ και Καΐρου που εκτελούνταν ήταν με την αεροπορική εταιρεία Air Sinai, θυγατρική της EgyptAir, η οποία όμως πραγματοποιούσε πτήσεις με αεροσκάφη χωρίς σημαία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των πτήσεών της, η EgyptAir θα πραγματοποιεί τέσσερις απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από το Κάιρο στο Τελ Αβίβ.

Η σημερινή πρώτη πτήση έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου ο νεοεκλεγείς Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στην Αίγυπτο για συνομιλίες με τον πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στο Σαρμ Ελ-Σέιχ της Ερυθράς Θάλασσας.

Επρόκειτο για την πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Αίγυπτο από το 2011.

Ο τελευταίος δήλωσε δήλωσε πως είναι σημαντικός ο ρόλος που διαδραματίζει η Αίγυπτος στην περιοχή και ότι μετά από τέσσερις δεκαετίες, η ειρηνευτική συνθήκη Αιγύπτου-Ισραήλ παραμένει ακρογωνιαίος λίθος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ