ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο οδηγός ύποπτου οχήματος έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο οδηγός ύποπτου οχήματος έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ
AP Photo/J. Scott Applewhite

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 18:23

Λήξη συναγερμού σήμανε στην Ουάσινγκτον με τη σύλληψη του οδηγού ύποπτου οχήματος που ήταν σταθμευμένο μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο και έχει μόλις επανέλθει στις διά ζώσης συνεδριάσεις έπειτα από 19 μήνες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Ο άνδρας τέθηκε υπό κράτηση. Όλοι είναι ασφαλείς» ανέφερε η αστυνομία του Καπιτωλίου σε ανάρτησή της στο Twitter, γνωστοποιώντας ότι αστυνομικοί έβγαλαν τον οδηγό από αυτοκίνητο SUV και τον συνέλαβαν.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι ερευνά το όχημα και κάλεσε τους πολίτες να μείνουν μακριά από την περιοχή.

«Ερευνούμε ένα ύποπτο όχημα μπροστά στο Ανώτατο Δικαστήριο, στη Φερστ Στριτ, ΒΑ. Παρακαλούμε μην πλησιάζετε την περιοχή. Θα παράσχουμε περισσότερες πληροφορίες μόλις είμαστε σε θέση να το κάνουμε» ανέφερε το αρχικό μήνυμα.

Για πρώτη φορά έπειτα από 19 μήνες, λόγω της πανδημίας, οι εννέα δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου μετέχουν δια ζώσης από χθες, Δευτέρα, στις συνεδριάσεις και σήμερα το πρωί, τοπική ώρα, ήταν προγραμματισμένο να ακούσουν τα επιχειρήματα των δικηγόρων σε δύο υποθέσεις που αφορούν το κοινό ποινικό δίκαιο.

Οι Αρχές βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας στην Ουάσινγκτον μετά τις βίαιες ταραχές της 6ης Ιανουαρίου και την εισβολή υποστηρικτών του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Τον Αύγουστο, ένας άνδρας που ισχυριζόταν ότι είχε βόμβα μέσα σε ένα φορτηγάκι, κοντά στο Καπιτώλιο, παραδόθηκε τελικά στην αστυνομία έπειτα από πεντάωρες διαπραγματεύσεις και αφού ένα μέρος της πόλης είχε παραλύσει για όλο εκείνο το διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ