ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊος-Νότια Κορέα: Οι αρχές ξεκινούν τον εμβολιασμό των εγκύων

Κορωνοϊος-Νότια Κορέα: Οι αρχές ξεκινούν τον εμβολιασμό των εγκύων
AP Photo/Ahn Young-joon

Η Νότια Κορέα θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες να εμβολιάζει τις έγκυες κατά της covid-19, καθώς η χώρα επιταχύνει την εκστρατεία ανοσοποίησης προκειμένου να πετύχει τον στόχο της να έχει εμβολιάσει το 80% των ενηλίκων ως το τέλος του μήνα.

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας θεωρούν τις έγκυες κλειδί στην εκστρατεία ανοσοποίησης κατά της covid-19 και για τον λόγο αυτό προσπάθησαν να αυξήσουν τη συμμετοχή τους με δημόσιες ανακοινώσεις και συνεντεύξεις Τύπου στις οποίες υπογραμμίζουν ότι αυτές αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας και θανάτου, αν μολυνθούν από κορωνοϊό.

Οι έγκυες θα μπορούν να εγγράφονται από την Παρασκευή για να εμβολιαστούν και ο εμβολιασμός τους θα ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, ανακοίνωσε η Κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA).

“Τα εμβόλια είναι ασφαλή για τις έγκυες και μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο να μολυνθούν από covid-19 και να αρρωστήσουν σοβαρά”, τόνισε ο διευθυντής της KDCA Ζέονγκ Έουν- Κιεόνγκ.

Από τις 731 έγκυες που μολύνθηκαν από κορωνοϊό στη Νότια Κορέα ως τον Αύγουστο το 2% νόσησε σοβαρά, ποσοστό έξι φορές μεγαλύτερο σε σχέση με αυτό που έχει καταγραφεί στις γυναίκες ηλικίας 20 με 45 ετών, σύμφωνα με την KCDA.

Ωστόσο οι ειδικοί συνέστησαν στις γυναίκες που βρίσκονται πριν την 12η εβδομάδα της κύησης να συμβουλευθούν τον γιατρό τους προτού κάνουν το εμβόλιο.

Περίπου το 54,5% των 52 εκατομμυρίων κατοίκων της Νότιας Κορέας και περίπου το 63% των ενηλίκων είχε ανοσοποιηθεί πλήρως κατά της covid-19 ως χθες Τρίτη, με τις αρχές να επιθυμούν να εμβολιάσουν το 80% των ενηλίκων ως το τέλος Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να ξεκινήσει τον εμβολιασμό των παιδιών 12 με 17 ετών τον επόμενο μήνα και τη χορήγηση τρίτης, ενισχυτικής δόσης για τους ενήλικες άνω των 75 ετών και για τις ευπαθείς ομάδες αλλά για όσους εργάζονται σε οίκους ευγηρίας από την επόμενη εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ