Κορωνοϊός- Ιταλία: Θα ξανανοίξουν ντίσκο και κλαμπ αλλά με μειωμένη πληρότητα
Η ειδική επιτροπή ειδημόνων, που συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, έδωσε το «ελεύθερο» για την επαναλειτουργία των κλαμπ και των ντίσκο, με μειωμένη πληρότητα.
Σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών, η πληρότητα δεν θα μπορεί να ξεπερνά το 35% σε κλειστούς χώρους και το 50% σε ανοικτούς.
Όλοι οι πελάτες των κλαμπ και των ντίσκο, όμως, θα πρέπει να διαθέτουν «πράσινο πάσο εμβολιασμένου», ενώ στους χώρους αυτούς θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ποτήρια μιας χρήσεως, όπως και προστατευτικές μάσκες με εξαίρεση όταν κανείς θα βρίσκεται στην πίστα για να χορέψει.
Ο μηχανισμός εξαερισμού του κάθε μαγαζιού, επίσης, δεν θα πρέπει να «ανακυκλώνει» τον ίδιο αέρα, όπως προβλέπεται δηλαδή από τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορωνοϊού.
Τώρα αναμένεται η σχετική απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης, με αναφορά στην ημερομηνία επαναλειτουργίας των εμπορικών αυτών δραστηριοτήτων.
ΑΑΔΕ: Ποιες επιχειρήσεις πρέπει να υποβάλουν δήλωση ηλεκτρονικής τιμολόγησης
03:00
Καταβολή ενοικίων μέσω τράπεζας: Από την 1/07/2027 τίθεται σε υποχρεωτική ισχύ
02:00
Επίδομα παιδιού: Πότε πληρώνεται η τέταρτη δόση του 2026
01:00
Επιστροφή ενοικίου: Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι διορθώσεις στο Ε1 - Οι τρεις ημερομηνίες
00:30