Κορωνοϊός- Ιταλία: Θα ξανανοίξουν ντίσκο και κλαμπ αλλά με μειωμένη πληρότητα
Η ειδική επιτροπή ειδημόνων, που συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, έδωσε το «ελεύθερο» για την επαναλειτουργία των κλαμπ και των ντίσκο, με μειωμένη πληρότητα.
Σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών, η πληρότητα δεν θα μπορεί να ξεπερνά το 35% σε κλειστούς χώρους και το 50% σε ανοικτούς.
Όλοι οι πελάτες των κλαμπ και των ντίσκο, όμως, θα πρέπει να διαθέτουν «πράσινο πάσο εμβολιασμένου», ενώ στους χώρους αυτούς θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ποτήρια μιας χρήσεως, όπως και προστατευτικές μάσκες με εξαίρεση όταν κανείς θα βρίσκεται στην πίστα για να χορέψει.
Ο μηχανισμός εξαερισμού του κάθε μαγαζιού, επίσης, δεν θα πρέπει να «ανακυκλώνει» τον ίδιο αέρα, όπως προβλέπεται δηλαδή από τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορωνοϊού.
Τώρα αναμένεται η σχετική απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης, με αναφορά στην ημερομηνία επαναλειτουργίας των εμπορικών αυτών δραστηριοτήτων.
Έξοδος Πάσχα: Πάνω από 60.000 οχήματα έφυγαν σήμερα από την Αθήνα - Γεμάτα αναχωρούν τα πλοία
21:59
Πρόεδρος κοινοβουλίου Ιράν: Τρία από τα 10 σημεία της συμφωνίας με τις ΗΠΑ έχουν ήδη παραβιαστεί
21:57
Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι έπληξε ρωσικό τερματικό σταθμό πετρελαίου στην Κριμαία
21:49
Η «Βασίλισσα της Κεταμίνης» καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι
21:40