Εκλογές στην Ιταλία: Πρωτιά για την εγγονή του Μουσολίνι με το ακροδεξιό «Αδέλφια της Ιταλίας»
Η Ρακέλε Μουσολίνι, 47 ετών, εγγονή του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στις δημοτικές εκλογές της Ρώμης.
Ειδικότερα, την «σταύρωσαν» 6.522 κάτοικοι της Ρώμης. Πρόκειται για την κόρη του Ρομάνο Μουσολίνι, μουσικού και γιου του «Ντούτσε», και αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα με το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας.
Πολλοί χρήστες του διαδικτύου εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί σε άλλες χώρες.
«Το επώνυμό μου δεν έχει σχέση με την εκλογική μου επιτυχία. Έχω και πολλές αριστερές φίλες και μία ξέρω με βεβαιότητα ότι με ψήφισε», δήλωσε η Μουσολίνι στην εφημερίδα La Repubblica. Πρόκειται, πάντως, για την δεύτερη θητεία της Ρακέλε στο δημοτικό συμβούλιο της Αιώνιας Πόλης.
Σε ό,τι αφορά τον φασισμό, η Ρακέλε Μουσολίνι αρνείται να εκφράσει συγκεκριμένη άποψη, διότι «θα έπρεπε να γίνει μια συζήτηση διάρκειας τουλάχιστον ενός εικοσιτετραώρου», αλλά σε σχετική ερώτηση της La Repubblica, απαντά ότι «δεν έχει κάνει ποτέ στην ζωή της φασιστικό χαιρετισμό».
Έκτακτη συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ ζήτησε ο Γιάννης Βρούτσης
13:58
Τσίπρας - Ανδρουλάκης: Προ των πυλών οι νέες μεταγραφές σε ΠΑΣΟΚ και ΕΛ.Α.Σ - Όλο το παρασκήνιο
13:55
Γαλλία: 126 συλλήψεις μετά τα επεισόδια στο Παρίσι - Σχεδόν 1.000 προσαγωγές στη χώρα
13:38
ΕΟΚ: Έκτακτο ΔΣ το απόγευμα μετά την παραίτηση του Βαγγέλη Λιόλιου
13:27