Γερμανία: Το FDA συμφώνησε σε τριμερείς συνομιλίες με Πράσινους και SPD
Ανανεώθηκε:
Την πρόσκληση των Πρασίνων για τριμερείς συνομιλίες με τη συμμετοχή και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) αποδέχθηκε πριν από λίγο ο αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ.
Προηγουμένως η ηγεσία των Πρασίνων είχε ανακοινώσει ότι επιθυμεί να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού συνασπισμού «φανάρι», καθώς εκτιμάται ότι σε αυτό το σχήμα υπάρχουν τα περισσότερα κοινά σημεία. «Αυτό δεν σημαίνει ότι απορρίπτουμε πλήρως τον συνασπισμό Τζαμάικα», διευκρίνισε ωστόσο ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ.
«Μεταξύ του FDP και της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) υπάρχουν περισσότερα κοινά σημεία και ένας συνασπισμός Τζαμάικα παραμένει μια επιλογή για εμάς», δήλωσε ο κ. Λίντνερ, πρόσθεσε ωστόσο ότι οι ψηφοφόροι θέλουν να προσπαθήσουμε πρώτα για συνασπισμό υπό το SPD.
Σημείωσε μάλιστα ότι έχει ήδη συνεννοηθεί σχετικά με τον Όλαφ Σολτς.
Προσλήψεις: Από 1η Νοεμβρίου υποχρεωτική η αναγραφή του μισθού στις αγγελίες
03:00
Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ενίσχυση των 10.000 ευρώ για το πρόγραμμα Μετεγκατάσταση
02:00
Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Σε ποιους κλάδους επεκτείνεται και τι αλλάζει
01:00
Τριπλή πληρωμή για συνταξιούχους: Πότε καταβάλλονται συντάξεις και η ενίσχυση των 400 ευρώ
00:30