Ιαπωνία: Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ «ταρακούνησε» το Τόκιο
Ισχυρή σεισμή δόνηση εντάσεως 6,1 βαθμών «ταρακούνησε» το Τόκιο και τις περιοχές γύρω από την ιαπωνική πρωτεύουσα. Σιδηροδρομικά δρομολόγια διακόπηκαν λόγω του σεισμού, ωστόσο δεν υπάρχουν επί του παρόντος πληροφορίες για καταστροφές ή τραυματισμούς, ούτε και εκτίμηση περί κινδύνου να προκληθεί τσουνάμι.
Η δόνηση σημειώθηκε στις 22.41 τοπική ώρα (16.41 ώρα Ελλάδας) και καταγράφεται στη βαθμίδα πέντε της ιαπωνικής κλίμακας έντασης σεισμών, επίπεδο κατά το οποίο δύνανται να προκληθούν ζημιές σε κτήρια και διακοπές στην ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στη νομαρχία Σίμπα, ανατολικά της ιαπωνικής πρωτεύουσας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 80 χιλιόμετρα.
Αρκετές υπερταχείες σταμάτησαν τα δρομολόγια λόγω του σεισμού, μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο δίκτυο NHK.
Δεν υπάρχουν επί το παρόντος πληροφορίες για ζημιές.
Βενεζουέλα: Κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της οικογένειας του Μαδούρο - «Ανυπόφορο το καθεστώς» λέει ο Ρούμπιο
16:52
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η ηθοποιός και συγγραφέας Ντόρα Γιαννακοπούλου
16:40
Αυστραλία: Αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού στο μνημόσυνο των θυμάτων της επίθεσης στο Σίδνεϊ
16:32
Τουρκία: Δύο νεαρές Γαλλίδες δικάζονται για διακίνηση ναρκωτικών
16:20