ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Βουλευτής, που μετείχε σε έρευνα για διαφθορά, πέθανε μέσα σε ταξί

Ουκρανία: Βουλευτής, που μετείχε σε έρευνα για διαφθορά, πέθανε μέσα σε ταξί
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ AP Photo

Ένας Ουκρανός βουλευτής που μετείχε σε έρευνα για διαφθορά στον αμυντικό τομέα αισθάνθηκε αδιαθεσία και πέθανε μέσα σε ταξί σήμερα το πρωί, αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι δόθηκε εντολή για ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του.

Ο 33χρονος βουλευτής Αντόν Πολιακόφ, ο οποίος ήταν τώρα ανεξάρτητος, είχε εκλεγεί στο κοινοβούλιο ως μέλος του κυβερνώντος κόμματος Υπηρέτης του Λαού.

Η διαφθορά είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ουκρανίας και συνιστά εμπόδιο στην προσπάθειά της να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι ο Πολιακόφ βρέθηκε αναίσθητος στο πίσω κάθισμα ενός ταξί, αφότου αυτό το σταμάτησε αστυνομική περίπολος για τροχαία παράβαση.

Ο οδηγός δήλωσε ότι ο επιβάτης μπήκε στο ταξί του κοντά σε στάση μέσων μαζικής μεταφοράς έξω από το κέντρο του Κιέβου και ότι μετά διαμαρτυρήθηκε ότι αισθάνεται αδιαθεσία, ότι έχει ναυτία, προστίθεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εισαγγελία.

«Τιμαλφή, έγγραφα, ένα κινητό τηλέφωνο και χρήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν», προσθέτει η εισαγγελία στην ανακοίνωσή της.

«Προκαταρκτικά οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο άνδρας αρρώστησε μέσα σε ταξί, οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών κατέβαλαν προσπάθειες για την ανάνηψή του, αλλά διαπίστωσαν τον θάνατό του», διευκρινίζει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ