ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Μακελειό με δεκάδες νεκρούς σε τζαμί της πόλης Κουντούζ

Αφγανιστάν: Μακελειό με δεκάδες νεκρούς σε τζαμί της πόλης Κουντούζ
AP Photo/Abdullah Sahil

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε ένα τζαμί στη βορειοανατολική επαρχία Κουντούζ του Αφγανιστάν την Παρασκευή, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, δήλωσε αξιωματούχος των Ταλιμπάν. Νοσοκομειακές πηγές ανακοίνωσαν πως τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 140 τραυματίστηκαν από την έκρηξη.

Τη στιγμή της έκρηξης το τζαμί ήταν γεμάτο λόγω της προσευχής της Παρασκευής.

«Σήμερα το απόγευμα, σημειώθηκε έκρηξη σε τζαμί σιιτών συμπατριωτών μας ... με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν αρκετοί συμπατριώτες μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ στο Twitter, προσθέτοντας ότι μια ειδική μονάδα φτάνει στη σκηνή για διερεύνηση.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για δεκάδες νεκρούς με τα βίντεο που κυκλοφορούν στο twitter και φέρονται να έχουν καταγραφεί στο σημείο της έκρηξης να περιέχουν πολύ σκληρές εικόνες.

Ένας αξιωματούχος των Ταλιμπάν, διατηρώντας την ανωνυμία του, μίλησε νωρίτερα στο Reuters και έκανε λόγο για 28 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Η αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί. Καμιά οργάνωση δεν έχει ακόμη αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Τις τελευταίες εβδομάδες, σημειώθηκαν αρκετές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων μία σε τζαμί στην Καμπούλ. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για κάποιες από αυτές τις επιθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ