ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός- Νέα Ζηλανδία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων σε τομείς υγείας και φροντίδας ΑΜΕΑ

Κορωνοϊός- Νέα Ζηλανδία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων σε τομείς υγείας και φροντίδας ΑΜΕΑ
AP Photo

Η Νέα Ζηλανδία θα απαιτήσει από τους δασκάλους και τους εργαζόμενους στους τομείς της υγείας και της φροντίδας ΑΜΕΑ να εμβολιαστούν πλήρως κατά της COVID-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν, καθώς παρέτεινε για ακόμη μία εβδομάδα τους περιορισμούς στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Όκλαντ.

«Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται σε μία από τις πιο δύσκολες και πολύπλοκες στιγμές στη μάχη κατά της πανδημίας COVID-19 μέχρι τώρα», δήλωσε η Άρντερν στους δημοσιογράφους στο Ουέλινγκτον.

Η ίδια δήλωσε επίσης ότι «υπάρχει ένας ξεκάθαρος δρόμος προς τα εμπρός» μέσα στους επόμενους μήνες, για ζωή με λιγότερους περιορισμούς και περισσότερες ελευθερίες μόλις η χώρα επιτύχει ένα υψηλότερο επίπεδο εμβολιασμών.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η Νέα Ζηλανδία ανέφερε σήμερα μία μικρή μείωση στα νέα κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19, τα οποία στο σύνολό τους καταγράφηκαν στο Όκλαντ, καθώς οι αρχές επιταχύνουν τις προσπάθειες εμβολιασμού ώστε να περιορίσουν την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού.

Συνολικά αναφέρθηκαν 35 κρούσματα μόλυνσης, μειωμένα από τα 60 κρούσματα που είχαν αναφερθεί χθες, Κυριακή, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων μόλυνσης από το ξέσπασμα μετάδοσης να φτάνει στα 1.622.

Μετά από επίμονα κρούσματα μολύνσεων, η Νέα Ζηλανδία την προηγούμενη εβδομάδα εγκατέλειψε την προσπάθεια που έκανε εδώ και πολύ καιρό για την εξάλειψη του κορωνοϊού και θα προσαρμοστεί ώστε να ζήσει με τον κορωνοϊό ελέγχοντας την εξάπλωσή του μέσω υψηλότερων ποσοστών εμβολιασμού.

Περίπου 2,4 εκατομμύρια Νεοζηλανδοί έχουν μέχρι σήμερα εμβολιαστεί ή ποσοστό περίπου 53% του νόμιμου πληθυσμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ