Νόμπελ Οικονομίας 2021: Στους Καρντ, Άνγκριστ και Ιμπενς το φετινό βραβείο
Σε τρεις οικονομολόγους, τους Ντέιβιντ Καρντ, Τζόσουα Άνγκριστ και Γκίντο Ίμπενς, απονεμήθηκε το Νόμπελ Οικονομίας 2021, όπως ανακοίνωσε η Σουηδική Ακαδημία Επιστημών.
Πρόκειται για το τελευταίο από τα φετινά Νόμπελ που απονέμεται, ενώ οι νικητές θα μοιραστούν χρηματικό έπαθλο 10 εκατομμυρίων κορωνών Σουηδίας (περίπου 990.000 ευρώ).
Ο Καναδός Ντέιβιντ Καρντ τιμήθηκε με το βραβείο «για την εμπειρική του συμβολή στην οικονομία της εργασίας».
Ο Αμερικανός Τζόσουα Άνγκριστ και ο Ολλανδοαμερικανός Γκίντο Ίμπενς έλαβαν από κοινού το Νόμπελ Οικονομίας «για τη μεθοδολογική συμβολή τους στην ανάλυση της αιτιώδους σχέσης».
SPONSORED
ΚΟΣΜΟΣ
Δικαστήριο της Ισπανίας απάλλαξε την Σακίρα από την κατηγορία της φορολογικής απάτης
14:54
ΕΛΛΑΔΑ
Τραγωδία στα Πατήσια: Νεκρός 52χρονος από έκρηξη σε υποσταθμό ρεύματος
14:47
ΕΛΛΑΔΑ
Τροχαίο στη Ρόδο: Βίντεο από τη στιγμή που το όχημα του 44χρονου εμβολίζει το αυτοκίνητο των θυμάτων
14:39
ΕΛΛΑΔΑ
Πανελλαδικές 2026: Πώς να διαχειριστείς τις τελευταίες ημέρες πριν τις εξετάσεις
14:35
ΕΛΛΑΔΑ