ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Στο «μικροσκόπιο» του FBI αεροσκάφος για παράνομη μεταφορά όπλων στην Λιβύη

Κύπρος: Στο «μικροσκόπιο» του FBI αεροσκάφος για παράνομη μεταφορά όπλων στην Λιβύη
Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Παρουσία εμπειρογνωμόνων του αμερικανικού FBI που βρίσκονται ήδη στην Κύπρο αποσφραγίζεται την Τρίτη το αεροσκάφος που βρίσκεται σε αποθήκη στο αεροδρόμιο της Πάφου, έπειτα από πληροφορίες ότι χρησιμοποιήθηκε για παράνομη μεταφορά όπλων στην Λιβύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το philenews, το κλιμάκιο του FBI με τη συνοδεία ειδικών του Αρχηγείου Αστυνομίας και πυροτεχνουργών θα διαπιστώσουν αν και κατά πόσο το αεροσκάφος φέρει οπλισμό, ή αν έχει υποδομές για τη μεταφορά οπλισμού.

Κατά την ίδια πηγή, το FBI θα υποδείξει συγκεκριμένα όργανα για να διαπιστωθούν τυχόν σχέδια πτήσης και άλλα σχετικά, για να φανεί κατά πόσον το αεροπλάνο ξένων συμφερόντων, συμμετείχε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη μεταφορά όπλων στην εμπόλεμη Λιβύη.

Βάσει των ευρημάτων που θα προκύψουν από τη συγκεκριμένη έρευνα, θα συνταχθεί έκθεση η οποία θα αποσταλεί στα Ηνωμένα Έθνη που είναι και το Σώμα το οποίο επέβαλε εμπάργκο όπλων στηn Λιβύη.

Το δρομολόγιο του αεροσκάφους

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες στον αερολιμένα της Πάφου και συγκεκριμένα σε αποθήκη ιδιωτικής εταιρείας για φύλαξη. Το αεροπλάνο είχε προσγειωθεί αρχικά στη Λάρνακα και αυθημερόν μετακινήθηκε στο αεροδρόμιο Πάφου.

Υπήρξαν υπόνοιες ότι εμπλέκεται στη μεταφορά όπλων στην Λιβύη κατά παράβαση του εμπάργκο που επέβαλαν τα Ηνωμένα Έθνη, με αποτέλεσμα προ μηνός περίπου, να ζητηθεί η φύλαξή του από την Αστυνομία.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος αναφέρεται σε έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάσταση στη Λιβύη, με ημερομηνία 8 Μαρτίου 2021. Κατονομάζεται ο ιδιοκτήτης του που είναι ιδιώτης και παρέχει υπηρεσίες όπου ζητούνται.

Σύμφωνα με το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, το σκάφος παρακολουθείται από το διάστημα που ήρθε στην Κύπρο, ωστόσο, δεν ήταν γνωστό κατά πόσον αυτοί που το οδήγησαν στην Κύπρο, είχαν πρόσβαση σε αυτό όλο αυτό το διάστημα και αν παρέμεινε στην αρχική του κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ