Γερμανία: Συνεχίζονται οι διερευνητικές επαφές για σχηματισμό κυβέρνησης
Συνεχίζονται και σήμερα οι διερευνητικές επαφές των αντιπροσωπειών των κομμάτων του «φωτεινού σηματοδότη» (Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Πρασίνων, Φιλελευθέρων) προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει η δυνατότητα κυβερνητικής συνεργασίας.
Μετά το τέλος της σημερινής συνάντησης, οι ηγεσίες των κομμάτων, με δηλώσεις τους στον Τύπο, θα ενημερώσουν σχετικά με την πορεία των συνομιλιών, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να αποφασιστεί αν τα τρία κόμματα θα ξεκινήσουν επίσημες προγραμματικές διαπραγματεύσεις.
Χθες, Δευτέρα, η συνάντηση διήρκεσε περίπου δέκα ώρες χωρίς να γίνουν δηλώσεις και, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Γερμανική Ραδιοφωνία, οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι εντοπίζουν αυτή τη στιγμή τις βασικότερες διαφορές στα θέματα δημοσιονομικής πολιτικής. Ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Κέβιν Κιούνερτ δήλωσε ωστόσο αισιόδοξος ότι τα προβλήματα θα λυθούν και ο σχηματισμός κυβέρνησης θα καταστεί εφικτός ήδη εντός του έτους.
SPONSORED
Γιατί τα σκάνδαλα γύρω από τραγουδιστές δεν επηρεάζουν τους φαν τους
11:13
Πάτρα: Θύμα άγριου ξυλοδαρμού 13χρονη από συμμαθήτριες της - Βιντεοσκόπησαν την πράξη τους
11:02
Πανελλήνιες 2026: Τι χρειάζονται τα παιδιά για να διαχειριστούν το άγχος
10:50
LIVE η δεύτερη ημέρα του 16ου Συνεδρίου της ΝΔ - Ποιοι θα μιλήσουν
10:41