Γερμανία: Συνεχίζονται οι διερευνητικές επαφές για σχηματισμό κυβέρνησης
Συνεχίζονται και σήμερα οι διερευνητικές επαφές των αντιπροσωπειών των κομμάτων του «φωτεινού σηματοδότη» (Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Πρασίνων, Φιλελευθέρων) προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει η δυνατότητα κυβερνητικής συνεργασίας.
Μετά το τέλος της σημερινής συνάντησης, οι ηγεσίες των κομμάτων, με δηλώσεις τους στον Τύπο, θα ενημερώσουν σχετικά με την πορεία των συνομιλιών, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να αποφασιστεί αν τα τρία κόμματα θα ξεκινήσουν επίσημες προγραμματικές διαπραγματεύσεις.
Χθες, Δευτέρα, η συνάντηση διήρκεσε περίπου δέκα ώρες χωρίς να γίνουν δηλώσεις και, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Γερμανική Ραδιοφωνία, οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι εντοπίζουν αυτή τη στιγμή τις βασικότερες διαφορές στα θέματα δημοσιονομικής πολιτικής. Ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Κέβιν Κιούνερτ δήλωσε ωστόσο αισιόδοξος ότι τα προβλήματα θα λυθούν και ο σχηματισμός κυβέρνησης θα καταστεί εφικτός ήδη εντός του έτους.
Εντείνεται η μάχη για τον έλεγχο του Ορμούζ με τις ΗΠΑ να εξαπολύουν νέες επιθέσεις κατά του Ιράν
17:45
Συνεδριάζει την Πέμπτη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής υπό τον Μητσοτάκη
17:41
Φωτιά στην Ελευθερούπολη Καβάλας - Καίει κοντά στην Εγνατία Οδό
17:41
Φωτιά στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης - Μήνυμα από το 112 για εκκένωση
17:30