ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου: «Πυρά» σε ΗΠΑ-Ρωσία για τη Συρία

Τσαβούσογλου: «Πυρά» σε ΗΠΑ-Ρωσία για τη Συρία
AP Photo

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία «θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την ασφάλειά της» και πρόσθεσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία φέρουν ευθύνη για διασυνοριακές επιθέσεις της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα πως μια επίθεση, για την οποία η Άγκυρα κατηγόρησε την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ πολιτοφυλακή YPG και κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο τούρκοι αστυνομικοί, ήταν «η τελευταία σταγόνα» και πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να εξαλείψει απειλές που προέρχονται από τη βόρεια Συρία.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους ότι θα εξασφαλίσουν την αποχώρηση της YPG από την περιοχή των συνόρων με τη Συρία και πως οι αμερικανικές καταδίκες επιθέσεων εναντίον της Τουρκίας είναι ανειλικρινείς, καθώς η Ουάσινγκτον εξοπλίζει τη YPG.

Ερντογάν: Απειλεί με νέα δράση κατά των Κούρδων της Συρίας

Έτοιμος να «πάρει τα απαραίτητα μέτρα» για να εξουδετερώσει τη δράση των Κούρδων μαχητών της πολιτοφυλακής YPG στη βόρεια Συρία δηλώνει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον τουρκικών δυνάμεων.

«Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Ερντογάν, «δείχνοντας» την κουρδική πολιτοφυλακή YPG, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις κατόπιν συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

«Η υπομονή μας τελείωσε αναφορικά με αυτές τις περιοχές της Συρίας από τις οποίες προέρχονται οι τρομοκρατικές επιθέσεις που στοχεύουν στη χώρα μας» διαμήνυσε ο Ερντογάν, δηλώνοντας αποφασισμένος να εξαλείψει την «απειλή» της YPG «είτε μαζί με τις δυνάμεις που είναι ενεργές εκεί, είτε με ίδια μέσα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ