ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονήθηκε η παγκόσμια πρωταθλήτρια στίβου Άγκνες Τιρόπ

Δολοφονήθηκε η παγκόσμια πρωταθλήτρια στίβου Άγκνες Τιρόπ
Η Άγκνες Τίροπ (αριστερά) κατέλαβε την τέταρτη θέση στα 5.000 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο AP Photo/Petr David Josek, File

Σοκ προκαλεί στο χώρο του αθλητισμού η δολοφονία της Κενυάτισσας παγκόσμιας πρωταθλήτριας στίβου Άγκνες Τιρόπ, η οποία βρέθηκε νεκρή στην κατοικία της φέροντας πολλαπλές μαχαιριές με τις υποψίες για το άγριο έγκλημα να στρέφονται στον σύζυγό της. 

Η τραγική είδηση της δολοφονίας της 25χρονης αθλήτριας, η οποία είχε κατακτήσει την τέταρτη θέση στα 5.000 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το περασμένο καλοκαίρι, επιβεβαιώθηκε από την Ομοσπονδία Στίβου της Κένυας, η οποία και αναφέρει πως φέρεται να μαχαιρώθηκε θανάσιμα από τον σύζυγό της.

Η Ομοσπονδία τονίζει πως αναζητά απαντήσεις για την πρωταθλήτρια των 5.000 και 10.000 μέτρων, τονίζοντας πως η Κένυα θρηνεί έναν από τους πλέον ανερχόμενους αθλητές στον κόσμο.

Η Τιρόπ ήλθε τέταρτη στα 5.000 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ τον περασμένο μήνα στη Γερμανία συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 10χλμ. επί δημοσίας οδού, σημειώνοντας χρόνο 30 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο.

Επίσης, ήταν πρωταθλήτρια κόσμου στον δρόμο σε ανώμαλο έδαφος το 2015, ενώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 10.000 μέτρα στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα στίβου του 2017 στο Λονδίνο και του 2019 στην Ντόχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ