Βρήκαν στη σοφίτα τους πίνακα αξίας 120 εκατ. ευρώ!
Η «λέξη» έκπληξη είναι αδύναμη για να περιγράψει αυτό που ένιωσαν οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού στην πόλη Τουλούζ της Γαλλίας, όταν ανοίγοντας ένα κομμάτι της στέγης για τις ανάγκες αποκατάστασης μιας διαρροής, ανακάλυψαν ένα αριστούργημα του Καραβάτζιο.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Associated Press, ο πίνακας του Ιταλού ζωγράφου «Η Ιουδήθ αποκεφαλίζει τον Ολοφέρνη», ο οποίος απεικονίζει τη βιβλική ηρωίδα έτοιμη να πετάξει το κομμένο κεφάλι του Ασσύριου στρατηγού, είναι ηλικίας περίπου 400 ετών και πιστεύεται ότι βρισκόταν στο συγκεκριμένο σπίτι «ξεχασμένος τα τελευταία» 150 χρόνια.
Όπως εκτίμησε ο Γάλλος ειδικός έργων τέχνης, Ερίκ Τουρκέν, ο πίνακας, που είναι ιδιαίτερα καλοδιατηρημένος, φιλοτεχνήθηκε στη Ρώμη πιθανότατα το 1604 ή το 1605, η αξία του ανέρχεται στα 120 εκατ. ευρώ.
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού
01:00
Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 2.000 ανέργων
00:30
Ο Ζελένσκι καταδικάζει τον «εκβιασμό» της Ευρώπης για τον αγωγό πετρελαίου Ντρούζμπα
23:59
Ο πραγματικός στόχος του Ισραήλ στο Ιράν - Σχέδιο για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες επιθέσεων
23:55