ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Έκρηξη σε τουρκική αυτοκινητοπομπή - 2 νεκροί στρατιώτες και 4 τραυματίες

Συρία: Έκρηξη σε τουρκική αυτοκινητοπομπή - 2 νεκροί στρατιώτες και 4 τραυματίες
AP Photo

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν από έκρηξη σε αυτοκινητοπομπή στη βορειοδυτική Συρία που ελέγχεται από τους αντάρτες, με την Τουρκία να κρατάει προς το παρόν σιγήν ιχθύος για το περιστατικό. 

«Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν εξαιτίας έκρηξης IED (αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού) που στόχευσε τουρκική στρατιωτική συνοδεία κοντά στον κόμβο Καφρίγια-Μααρράτ Μασρίν στον δρόμο Ιντλίμπ-Μπαμπ αλ-Χάουα στα βόρεια της πόλης Ιντλίμπ», ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).

Η έκρηξη έπληξε στρατιωτικά οχήματα της Τουρκίας κοντά στην Μαράτ Μισρίν, στο βόρειο τμήμα της Ιντλίμπ, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επίθεση διαπράχθηκε αφού μέλη οργάνωσης ανταρτών που υποστηρίζεται από την Τουρκία συνέλαβαν μαχητή αντίπαλης οργάνωσης, πρόσθεσε η ΜΚΟ, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

Τουλάχιστον έξι Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες 35 ημέρες στη βόρεια Συρία.

Από το 2018, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και αντάρτες προσκείμενοι σε αυτές κατέχουν τομείς στο βόρειο τμήμα του Χαλεπιού, στο πλαίσιο επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας της Άγκυρας εναντίον κούρδων αυτονομιστών μαχητών στη Συρία. Η Τουρκία είναι προστάτιδα δύναμη διαφόρων οργανώσεων ανταρτών στο Χαλέπι και στην Ιντλίμπ.

Ο εξαιρετικά περίπλοκος πόλεμος στη Συρία, που ξέσπασε το 2011 με έναυσμα την καταστολή διαδηλώσεων με αίτημα τον εκδημοκρατισμό, έχει στοιχίσει τη ζωή σε κάπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους κι έχει μετατρέψει εκατομμύρια άλλους σε εσωτερικά εκτοπισμένους ή πρόσφυγες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ