ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ρωσία: Ξεπερνούν για πρώτη φορά τους 1.000 οι θάνατοι σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός - Ρωσία: Ξεπερνούν για πρώτη φορά τους 1.000 οι θάνατοι σε ένα 24ωρο
AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Αριθμό-ρεκόρ 1.002 θανάτων από επιπλοκές του κορωνοϊού μέσα σε μία ημέρα ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, η Ρωσία. Είναι η πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας που ο αριθμός τους ξεπέρασε τους 1.000, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την Covid-19 φθάνει πλέον τους 222.315.

Τα νέα κρούσματα της Covid-19, που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, κατέγραψαν επίσης ρεκόρ φθάνοντας τα 33.208, όπως ανακοινώθηκε από την αρμόδια ρωσική υπηρεσία.

Ο συνολικός επίσημος αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στη Ρωσία είναι 7.958.384.

«Το βασικό χαρακτηριστικό του τωρινού κύματος είναι μια γρήγορη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, καθώς και ο μεγάλος αριθμός των ασθενών των οποίων η μόλυνση δείχνει γρήγορη εξέλιξη σε δύο ή τρεις ημέρες και χρειάζονται ανάνηψη» είχε δηλώσει προ ημερών ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

Υπό το φως της νέας κατάστασης, στη Μόσχα οι Αρχές έχουν δώσει εντολή να είναι εμβολιασμένο τουλάχιστον το 80% των εργαζομένων σε εμπορικά κέντρα, κέντρα αισθητικής, γυμναστήρια και άλλους δημόσιους χώρους.

Πούτιν: Να ενταθούν οι ρυθμοί εμβολιασμού

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, απευθυνόμενος την περασμένη Τετάρτη στους Ρώσους βουλευτές στην Κρατική Δούμα, δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να εντείνει τους ρυθμούς εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, καθώς η χώρα καταγράφει συνεχόμενα ρεκόρ θανάτων από την έναρξη της πανδημίας.

Επισημαίνοντας ότι ο πόλεμος κατά της πανδημίας συνεχίζεται, όπως και ότι παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων σε πολλές περιοχές της χώρας, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι «μόνο ο εμβολιασμός μπορεί να σώσει τους ανθρώπους από την μόλυνση και την βαριά νόσηση», γι' αυτό «είναι αναγκαίο να ενταθούν οι ρυθμοί εμβολιασμού»

Παράλληλα κάλεσε τους βουλευτές να εξηγούν επίμονα στους πολίτες γιατί πρέπει να εμβολιαστούν. Η Ρωσία ανέπτυξε και κυκλοφόρησε σε σύντομο χρονικό διάστημα το δικό της εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik-V όταν η πανδημία άρχισε πέρυσι να εξαπλώνεται, αλλά η απορρόφησή του ήταν αργή, με πολλούς Ρώσους να εκφράζουν την δυσπιστία τους για τις αρχές και τους φόβους τους για τα νέα ρωσικά εμβόλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ