Η Συρία κατηγορεί το Ισραήλ ότι σκότωσε πρώην βουλευτή της κοντά στο Γκολάν
Η Συρία κατηγορεί τον ισραηλινό στρατό ότι σκότωσε τον Μεντάτ αλ Σάλεχ, πρώην μέλος του συριακού Κοινοβουλίου, ο οποίος είχε εκτίσει ποινή 12 ετών σε ισραηλινή φυλακή, μετέδωσε σήμερα, Σάββατο, η κρατική τηλεόραση Αλ Εχμπαρίγια, επικαλούμενη την κυβέρνηση της χώρας.
Το συριακό πρακτορείο SANA ανέφερε ότι ο Αλ Σάλεχ σκοτώθηκε όταν «ο ισραηλινός εχθρός τον στοχοποίησε ενώ επέστρεφε στο σπίτι του» στο Άιν αλ Τίνεχ, ένα χωριό τη βόρειας Συρίας κοντά στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψώματα του Γκολάν.
Η συριακή κυβέρνηση έκανε λόγο για μια «θρασύδειλη εγκληματική ενέργεια».
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε μόνον ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν σχολιάζουν αναφορές ξένων κρατών.
Ο Σάλεχ έμεινε 12 χρόνια σε ισραηλινή φυλακή αφού συνελήφθη το 1985 με την κατηγορία της «αντίστασης» στις ισραηλινές αρχές, σύμφωνα με τη Δαμασκό. Αργότερα εξελέγη βουλευτής.
Τρόμος στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: Ένοπλος άνοιξε πυρ ενώ ήταν στην αίθουσα ο Τραμπ (vid)
07:00
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (26 Απριλίου)
06:30
Μέχρι πότε γίνονται οι αιτήσεις για το Youth Pass: Tα βήματα για το voucher 150 ευρώ
06:00