ΚΟΣΜΟΣ

Επικρίσεις δέχεται ο Πούτιν – Το σχόλιο σε γυναίκα δημοσιογράφο που θεωρήθηκε σεξιστικό

Επικρίσεις δέχεται ο Πούτιν – Το σχόλιο σε γυναίκα δημοσιογράφο που θεωρήθηκε σεξιστικό
Sergei Ilnitsky/Pool Photo via AP

Επικρίσεις δέχεται ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για την απάντηση που έδωσε σε γυναίκα δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο πλαίσιο της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας.

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος του CNBC, Χέντλεϊ Γκαμπλ, έθεσε ερωτήσεις στον Ρώσο πρόεδρο αναφορικά με την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη.

Εκείνος με τη σειρά του απάντησε, όταν όμως η συντονίστρια του φόρουμ επανέλαβε την ερώτηση, ο Πούτιν στάθηκε στο ότι η Γκαμπλ δεν άκουγε όσα της έλεγε, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς, ότι είναι «υπερβολικά όμορφη για να τον καταλάβει».

Συγκεκριμένα ακούγεται να της λέει: «Μπροστά μου βρίσκεται μια όμορφη γυναίκα η οποία επαναλαμβάνει την ερώτηση σαν να μην άκουσε όσα είπα. Θα επαναλάβω την απάντησή μου. Κανείς δεν θέλει να ακούσει, θέλουν απλά να κατηγορήσουν τη Ρωσία».

Πολλά ήταν τα δυτικά μέσα που σχολίασαν ότι με αυτόν τον τρόπο ο Ρώσος ηγέτης θέλησε να υποβιβάσει τη συνομιλίστριά του, υποβαθμίζοντάς της στον ρόλο μιας όμορφης γυναίκας και όχι μιας έγκυρης δημοσιογράφου.

Ο Πούτιν τόνισε στη συνέχεια ότι η Ρωσία έχει δεσμευτεί για συμβάσεις φυσικού αερίου με την Ευρώπη και εργάζεται για να αυξήσει τις προμήθειες «μπλε καυσίμου» στην Ευρώπη, ενώ αρνήθηκε ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο, θεωρώντας ότι τέτοιου είδους δηλώσεις έχουν πολιτικά κίνητρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ