ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν, Τραμπ ή Ομπάμα: Ποιος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι πιο... εύκολος στις συνεντεύξεις;

Μπάιντεν, Τραμπ ή Ομπάμα: Ποιος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι πιο... εύκολος στις συνεντεύξεις;
AP Photo/Alex Brandon

Μόλις δέκα προσωπικές συνεντεύξεις έχει παραχωρήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απο την αρχή της προεδρίας του, κάνοντας πολλούς αναλυτές αλλά και λάτρεις των αριθμών στις ΗΠΑ να... ξεσκονίσουν τα τεφτέρια τους. 

Βρήκαν λοιπόν πως ο αριθμός αυτός, των προσωπικών του συνεντεύξεων είναι κατά πολύ χαμηλότερος, σε σύγκριση με τον αριθμό των προσωπικών συνεντεύξεων των προκατόχων του στο Λευκό Οίκο, Ντόναλντ Τραμπ και Μπαράκ Ομπάμα κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο άσκησης των προεδρικών καθηκόντων τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας «TheHill».

Στους δέκα μήνες άσκησης των προεδρικών καθηκόντων του, ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει δώσει μόλις δέκα προσωπικές συνεντεύξεις, έναντι περισσότερων από 113 συνεντεύξεων του Ομπάμα και περισσότερων από 50 συνεντεύξεων του Τραμπ, όπως δείχνει η καταμέτρηση του ίδιου δημοσιεύματος.

Οι προσωπικές συνεντεύξεις επιτρέπουν στους δημοσιογράφους να κάνουν ανεπιθύμητες ή άβολες ερωτήσεις προς τους Αμερικανούς προέδρους, πιέζοντας τους να μην ακολουθήσουν το προκαθορισμένο πλαίσιο των ομιλιών τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ