ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Για ανοικοδόμηση και επενδύσεις συζήτησαν Άσαντ και Ρώσοι αξιωματούχοι

Συρία: Για ανοικοδόμηση και επενδύσεις συζήτησαν Άσαντ και Ρώσοι αξιωματούχοι
Syrian Presidency via Facebook via AP

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, υποδέχτηκε στη Δαμασκό τον ειδικό απεσταλμένο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξάντρ Λαβρέντιεφ, και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Βερσίνιν, όπως μετέδωσε σήμερα, Κυριακή, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπως επίσης και στη διμερή συνεργασία, στους τομείς της οικονομίας και του εμπορίου, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι η επίσκεψή τους στη Συρία εντάσσεται στο πλαίσιο των οδηγιών του Βλαντιμίρ Πούτιν «για την ενίσχυση και επέκταση της συνεργασίας με τη Συρία, σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα».

Παράλληλα, τονίστηκε η ετοιμότητα της Ρωσίας να συνεισφέρει ενεργά στη διαδικασία ανοικοδόμησης και αποκατάστασης των υποδομών της αραβικής χώρας, αλλά και να οργανώσει επενδυτικές συνεργασίες με τη Συρία, στους τομείς της ενέργειας και της αγροτικής οικονομίας.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν πέραν της κατάστασης στη Συρία και τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με την αναφορά του πρακτορείου SANA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ