ΚΟΣΜΟΣ

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον
Alyssa Pointer/Atlanta Journal-Constitution via AP, Pool

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, πήρε σήμερα, Κυριακή, εξιτήριο από το νοσοκομείο της νότιας Καλιφόρνιας, όπου νοσηλευόταν με λοίμωξη του ουροποιητικού, και αποχώρησε συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Ο 75χρονος Κλίντον, ο ένοικος του Λευκού Οίκου από το 1993 ως το 2001, εισήχθη το βράδυ της περασμένης της Τρίτης στο ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στην Ερβάιν, νότια του Λος Άντζελες.

H σύζυγος του πρώην προέδρου, Χίλαρι, βγαίνοντας από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Μπιλ Κλίντον.AP Photo/Damian Dovarganes

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας The New York Times, που επικαλέστηκε συνεργάτη του, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υπέστη μόλυνση στο ουροποιητικό που εξελίχθηκε σε σηψαιμία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN, ο Μπιλ Κλίντον είχε εισαχθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), κυρίως για λόγους διακριτικότητας, καθώς δεν χρειάστηκε διασωλήνωση. Το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλέστηκε γιατρούς του νοσοκομείου του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στην Ερβάιν.

Η σηψαιμία, ακραία αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, πλήττει 1,7 εκατ. ανθρώπους κάθε χρόνο στις ΗΠΑ και στοιχίζει τη ζωή σε κάπου 270.000 εξ αυτών, σύμφωνα με τα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), της κυριότερης υπηρεσίας δημόσιας υγείας στη χώρα.

Ο Μπιλ Κλίντον χρειάστηκε νοσηλεία αρκετές φορές στο παρελθόν, ιδίως το 2004, όταν είχε υποβληθεί σε τετραπλή αορτοστεφανιαία παράκαμψη για να ανοίξουν τέσσερις φραγμένες αρτηρίες, ή το 2010, όταν είχε υποβληθεί σε αγγειοπλαστική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ