ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Δακρυγόνα και ρίψεις νερού σε διαδήλωση κατά του green pass στο λιμάνι της Τεργέστης

Ιταλία: Δακρυγόνα και ρίψεις νερού σε διαδήλωση κατά του green pass στο λιμάνι της Τεργέστης
Screen Grab / La Repubblica video

Με ρίψεις νερού και δακρυγόνα η ιταλική αστυνομία εκκένωσε σήμερα, Δευτέρα, την πύλη 4 του λιμανιού της Τεργέστης, έξω από την οποία είχαν συγκεντρωθεί λιμενεργάτες που ζητούν την κατάργηση του μέτρου για το «green pass», το οποίο έχει καταστεί πλέον υποχρεωτικό για όλους τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην Ιταλία.

Δυο διαδηλωτές ένιωσαν αδιαθεσία.

Οι Αρχές αναφέρουν ότι η κινητοποίηση ήταν παράνομη και ότι μέχρι το πρωί είχαν γίνει επανειλημμένες εκκλήσεις στους λιμενεργάτες να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Προσπαθώντας να παραμείνουν στις θέσεις τους, οι λιμενεργάτες δημιούργησαν ανθρώπινη αλυσίδα και προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία.

Αργότερα δυο χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο τη πόλης της Τεργέστης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι λιμενεργάτες που αντιδρούν στο μέτρο του «πράσινου πάσου» ανακοίνωσαν ότι η απεργία τους πρόκειται να συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη.

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι έχει λάβει ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις μεγάλες πόλεις εξαιτίας προγραμματισμένων διαδηλώσεων κατά του μέτρου.

Η χρήση του «green pass» κατέστη υποχρεωτική για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους εργασίας από την περασμένη Παρασκευή 14 Οκτωβρίου.

Για την είσοδο απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό τεστ κορωνοϊού του τελευταίου 48ώρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ