ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία - Μπούντεσταγκ: Περισσότερες γυναίκες και μέλη κάτω των 40 - 23χρονη η νεότερη βουλευτής

Γερμανία - Μπούντεσταγκ: Περισσότερες γυναίκες και μέλη κάτω των 40 - 23χρονη η νεότερη βουλευτής
Η 23χρονη Εμίλια Φέστερ είναι το νεότερο μέλος στη νέα σύνθεση της Μπούντεσταγκ Twitter @ Emilia Fester

Πάνω από το ένα τρίτο των μελών του Κοινοβουλίου της Γερμανίας που εξελέγη στις κάλπες της 26ης Σεπτεμβρίου είναι γυναίκες, ενώ οι νέοι σε ηλικία εκπροσωπούνται στη Μπούντεσταγκ περισσότερο από ποτέ, όπως προκύπτει από στοιχεία που δόθηκαν σήμερα, Δευτέρα, στη δημοσιότητα.

Το νεότερο μέλος θα είναι η Εμίλια Φέστερ, που εξελέγη με τους Πράσινους εκπροσωπώντας το Αμβούργο και είναι μόλις 23 ετών.

Αντίθετα, ο γηραιότερος βουλευτής θα είναι ο 80χρονος Αλεξάντερ Γκάουλαντ, επίτιμος πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Οι γυναίκες θα αντστοιχούν στο 34,8% της Μπούντεσταγκ όταν θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για πρώτη φορά μετά τις εκλογές, από 30,7% που ήταν στην προηγούμενη βουλή.

Επιπλέον το γερμανικό Κοινοβούλιο «μεγαλώνει» αυξάνοντας τα μέλη του σε 736 από 709 που ήταν στις εκλογές του 2017.

Η μέση ηλικία των νέων βουλευτών είναι τα 47,3 έτη από 49,4 που ήταν στην προηγούμενη Βουλή, ενώ θα υπάρχουν και 50 μέλη νεότερα των 30 ετών από μόλις 12 που ήταν το 2017.

Πάνω από το ένα τέταρτο (26,2%) είναι κάτω από 40 ετών σε σχέση με 17,9% που ήταν το 2017.

Η Γερμανία βρίσκεται σε τροχιά συγκρότησης κυβερνητικού στα χρώματα του «φωτεινού σηματοδότη» με σύμπραξη μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και Φιλελεύθερων υπό τον Όλαφ Σολτς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ