ΚΟΣΜΟΣ

Αντιδράσεις κατά Μπάιντεν: Εμφανίστηκε να φεύγει από δείπνο με τη γυναίκα του χωρίς μάσκα

Αντιδράσεις κατά Μπάιντεν: Εμφανίστηκε να φεύγει από δείπνο με τη γυναίκα του χωρίς μάσκα
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Carolyn Kaster, File

Μία νυχτερινή εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν έγινε αφορμή για έντονες επικρίσεις στα κοινωνικά μέσα, αναγκάζοντας ακόμη και την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, να πάρει θέση. 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ με τη σύζυγό του, Τζιλ, το περασμένο Σάββατο γευμάτισαν σε ένα εστιατόριο στην Ουάσινγκτον, σε μια πολιτεία όπου η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

Ο φωτογραφικός φακός τούς απαθανάτισε σε μια στιγμή που δεν φορούσαν μάσκα για τον κορωνοϊό, με τις εικόνες να προκαλούν έντονες αντιδράσεις

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να κρατάει στα χέρια του τη μάσκα φαίνεται πως δεν στάθηκε ικανό να ηρεμήσει τους επικριτές.

Η απάντηση του Λευκού Οίκου

Για το ζήτημα κλήθηκε να δώσει απάντηση η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων: «Νομίζω ότι αυτό στο οποίο αναφέρεστε είναι μια φωτογραφία τους να βγαίνουν από ένα εστιατόριο αφού έφαγαν, με μάσκα στο χέρι – όπου δεν την είχαν βάλει ακόμα» είπε.

«Θα έλεγα, φυσικά, ότι υπάρχουν στιγμές που όλοι δεν βάζουμε ξανά μάσκες όσο γρήγορα απαιτείται», πρόσθεσε για να συνεχίσει:

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να κοιτάμε το δέντρο γιατί θα χάσουμε το δάσος που δεν είναι άλλο από το να εμβολιάσουμε περισσότερους ανθρώπους, να βεβαιωθούμε ότι τα σχολεία και οι εταιρείες σε όλη τη χώρα μπορούν να κρατήσουν περισσότερους ανθρώπους ασφαλέστερους. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να επικεντρώνονται υπερβολικά σε χρονικές στιγμές που δεν αντικατοπτρίζουν την γενικότερη πολιτική», κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ