ΚΟΣΜΟΣ

Times: Η Βρετανία διαπραγματεύεται την πώληση πυραύλων στην Ουκρανία

Times: Η Βρετανία διαπραγματεύεται την πώληση πυραύλων στην Ουκρανία
Ουκρανικά στρατεύματα είχαν συμμετάσχει στο παρελθόν σε εκπαιδευτικές αποστολές με Βρετανούς στρατιώτες, αλλά έχει υπάρξει στο παρελθόν αγορά πολεμικού υλικού από τη Βρετανία. AP Photo/Efrem Lukatsky

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου διεξάγει διαπραγματεύσεις με αυτήν της Ουκρανίας για την πώληση πυραύλων στη χώρα αυτή, έγραψε χθες Τετάρτη η εφημερίδα The Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας θα πουλήσει πυραύλους εδάφους-εδάφους και αέρος-επιφανείας στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ουκρανική αμυντική πηγή είπε στην εφημερίδα ότι η πώληση πυραύλων θα αντιπροσωπεύει την πρώτη φορά που η Βρετανία πούλησε όπλα στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης.

Οι πύραυλοι έχουν σχεδιαστεί από την MBDA UK που εδρεύει στη Γαλλία, αλλά η κατασκευή και ο σχεδιασμός τους πραγματοποιείται επίσης στη Βρετανία.

Η προτεινόμενη συμφωνία έρχεται εν μέσω ανησυχιών ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την έλλειψη κρίσης φυσικού αερίου για να καταλάβει περισσότερο ουκρανικό έδαφος.

Ουκρανός διπλωμάτης είπε στους Times ότι οποιαδήποτε κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα είχε «απρόβλεπτες συνέπειες» για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ