ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Τεράστια προβλήματα από την κακοκαιρία Ορόρ - 120.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Γαλλία: Τεράστια προβλήματα από την κακοκαιρία Ορόρ - 120.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
AP Photo/Daniel Cole

Τουλάχιστον 120.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ η κυκλοφορία των τρένων αποκαθίσταται σταδιακά από την Πέμπτη στη βόρεια Γαλλία εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, που σαρώνουν τμήμα της δυτικής Ευρώπης από χθες, Τετάρτη.

Η ηλεκτροδότηση έχει επανέλθει σε πάνω από το 50% των 250.000 νοικοκυριών που βυθίστηκαν στο σκοτάδι το πρωί της Πέμπτης, ανέφερε η διαχειρίστρια εταιρεία ηλεκτρισμού στη Γαλλία, Enedis, σε μια ενημέρωση σήμερα το μεσημέρι σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης.

Σχεδόν «4.000 τεχνικοί και εργαζόμενοι των εταιρειών παρόχων υπηρεσιών βρίσκονται επί ποδός», συμπλήρωσε η Enedis.

Στο σιδηροδρομικό δίκτυο, «εκατοντάδες περιστατικά» σημειώθηκαν «με πτώσεις δέντρων, κλαδιών και διαφόρων αντικειμένων (ένα τραμπολίνο, μουσαμάδες, λαμαρίνες κ.α), που ξηλώθηκαν και πέταξαν μακριά καταλήγοντας σε ράγες ή σε αλυσοειδείς γραμμές επαφής», σύμφωνα με τη SNCF, τη γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων.

Η κυκλοφορία εντούτοις βελτιώνεται στις πλέον πληγείσες περιοχές (Νορμανδία, Ο ντε Φρανς, Ιλ ντε Φρανς, Λωραίνη και Καμπανία Αρδένες), διευκρίνισε η SNCF στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην Ιλ ντε Φρανς, τα προβλήματα που καταγράφονταν το πρωί στα δρομολόγια του προαστιακού με προορισμό το Παρίσι αποκαθίστανται σταδιακά.

Σημειώνεται πως η καταιγίδα Ορόρ ("Aurore" – αυγή), που σαρώνει τη βόρεια Γαλλία από το απόγευμα της Τετάρτης μετατοπίστηκε προς το ανατολικό τμήμα της χώρας τη νύχτα προς Πέμπτη και πλήττει ήδη τη Γερμανία.

Ριπές ανέμων ταχύτητας 175χλμ/ώρα καταγράφηκαν στο Φεκάμπ (Σεν Μαριτίμ), 143 χλμ/ώρα στο Γκρανβίλ (Μάγχη), 134 χλμ/ώρα στο Ιλ ντε Κρουά (Μορμπιάν) και 109 χλμ/ώρα στο Παρί Μονσουρί, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας Météo France.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ