ΚΟΣΜΟΣ

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Αθώος για τα πάρτι μπούνγκα μπούνγκα και δωροδοκία του πιανίστα

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Αθώος για τα πάρτι μπούνγκα μπούνγκα και δωροδοκία του πιανίστα
Η Ρούμπι, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του σκανδάλου των μπούγκα-μπούγκα πάρτι που ξέσπασε στην Ιταλία το 2010 όταν ο Μπερλουσκόνι ήταν πρωθυπουργός AP Photo/ Gregorio Borgia, Kerstin Joensson, Files

Αθωώθηκε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, από το δικαστήριο της Σιένα έναντι της κατηγορίας για δωροδοκία του Ντανίλο Μαριάνι, πιανίστα των «γιορτών» της βίλας του Άρκορε, προκειμένου να τον ωθήσει να ψευδομαρτυρήσει σε ό,τι αφορά τα περίφημα πάρτι μπούνγκα μπούνγκα.

Ο εισαγγελέας είχε υποστηρίξει ότι ο Καβαλιέρε είχε πληρώσει τον Μαριάνι για να καταθέσει στους δικαστές ότι επρόκειτο μόνον για απλά δείπνα, χωρίς καμία άλλη παράμετρο.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, για έναν δίκαιο επίλογο μιας υπόθεσης που έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει» δήλωσε ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού.

Παράλληλα, αθωώθηκε και ο Ντανίλο Μαριάνι.

Σήμερα, Πέμπτη, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετέβη στις Βρυξέλλες προκειμένου να μετάσχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σε δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπο, τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Μάριο Ντράγκι στην πρωθυπουργία, θεωρώντας ότι στη θέση αυτή είναι πιο χρήσιμος απ΄ότι θα ήταν ως πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, αυτό σημαίνει ότι ο 85χρονος Ιταλός μεγιστάνας και πολιτικός επιθυμεί να πάρει μέρος στην τελική κούρσα για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, σε τέσσερις μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ