ΚΟΣΜΟΣ

Ο άστεγος βιολιστής και η μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής του (vid)

Ο άστεγος βιολιστής και η μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής του (vid)
YOUTUBE

Παρότι έχει βιώσει πολλές άσχημες μέρες ζώντας εδώ και πολλά χρόνια στους δρόμους του Μόντρεαλ, η χθεσινή ήταν μάλλον η χειρότερη για τον Μαρκ Λάντρι, καθώς άγνωστοι του έκλεψαν το βιολί, το οποίο είχε αγοράσει σε ηλικία 17 ετών.

Για τον Λάντρι, αυτό το βιολί που εκλάπη κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεν ήταν απλά ο καλύτερός του φίλος, αλλά και το όπλο του για να εξασφαλίζει ένα πιάτο φαγητό αλλά και να επικοινωνεί με τον κόσμο, καθώς παίζει μουσική εδώ και περίπου επτά χρόνια για τους κατοίκους του Μόντρεαλ που χρησιμοποιούν τον υπόγειο.

Μόλις ο άστεγος Λάντρι συνειδητοποίησε την απώλεια, έγραψε σε ένα χαρτόνι τι του είχε συμβεί και το κρέμασε στο λαιμό του, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να μαζέψει χρήματα για να αγοράσει καινούριο βιολί. Λαμπρή ιδέα...

Το μήνυμα του Λάντρι έπεσε στο μάτι του κατάλληλου ανθρώπου. Ένα μέλος της Μητροπολιτικής Ορχήστρας του Μόντρεαλ πόσταρε στο Facebook τα περί απώλειας του βιολιού και ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Ζαν Ντιπρέ, ανέλαβε δράση.

Όπως αναφέρεται στην Washington Post, ο Ντιπρέ επικοινώνησε με φίλους του στο Maison du Violon, ένα τοπικό κατάστημα που πουλά το συγκεκριμένο μουσικό όργανο και συμφώνησε να αγοράσει ένα ολοκαίνουριο βιολί σε τιμή κόστους.

«Τόσο εγώ όσο και οι υπεύθυνοι στο κατάστημα γνωρίζουμε τον κύριο Λάντρι καθώς παίζει στο ίδιο σημείο εδώ και πολλά χρόνια. Γνωρίζουμε επίσης πόσο σημαντικό είναι για έναν μουσικό το όργανό του. Και αποφασίσαμε να του προσφέρουμε ένα καινούριο, από τη στιγμή που έχασε το παλιό του», δήλωσε ο Ντιπρέ.

Λίγες ώρες αφού ο Λάντρι έχασε ένα βιολί ηλικίας πολλών ετών, βρέθηκε με ένα ολοκαίνουριο. Γιατί όπως είπε ο ίδιος «ο Θεός δεν θα με άφηνε χωρίς βιολί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ