ΚΟΣΜΟΣ

Άλεκ Μπόλντουιν: Μάρτυρες «καίνε» τον βοηθό σκηνοθέτη - Αδιάφορος απέναντι στα μέτρα ασφαλείας

Άλεκ Μπόλντουιν: Μάρτυρες «καίνε» τον βοηθό σκηνοθέτη - Αδιάφορος απέναντι στα μέτρα ασφαλείας
AP Photo/Jae C. Hong

Ο βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία «Rust» είχε υπάρξει στο παρελθόν στόχος καταγγελιών σχετικά με τη μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας και τη συμπεριφορά του στο σετ, αποκάλυψαν δύο πρώην στενοί συνεργάτες του στο CNNi, καθώς το Χόλιγουντ προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ του θανάτου της 42χρονης κινηματογραφίστριας από όπλο που πυροδότησε ο ηθοποιός Άλεκ Μπόλντουιν

Ο βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβ Χoλς εγκαλείται από τους πρώην συνεργάτες του για αδιαφορία στην τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας σχετικά με τα όπλα και τα πυρομαχικά καθώς και περιπτώσεις ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς στο εργασιακό περιβάλλον.

Ο Χολς έχει ήδη ταυτοποιηθεί ως ο άνθρωπος που έδωσε στον ηθοποιό Άλεκ Μπόλντουιν το όπλο εξαιτίας του οποίου έχασε τη ζωή της η Χαλίνα Χάτσινς.

Η πυροτεχνουρμός Μάγκι Γκολ δήλωσε στο CNNi ότι όσο συνεργαζόταν με το Χολς στο πλαίσιο της τηλεοπτικής σειράς «Into the Dark» τον Φεβρουάριο και τον Μάιο του 2019, εκείνος αδιαφορούσε για τους κανόνες ασφαλείας και δεν ενημέρωνε το προσωπικό για την παρουσία όπλων, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο.

ntaivint_halls.jpg
O ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβ ΧολςBiographydaily

Ένα ακόμη μέλος του πληρώματος, η οποία συνεργάστηκε με τον Χολς αλλά ζητά να διατηρήσει την ανωνυμία της, είπε ότι ο βοηθός σκηνοθέτη δυσανασχετούσε με την ανάγκη διεξαγωγής συναντήσεων προκειμένου να γίνει ενημέρωση ασφαλείας σχετικά με τα όπλα που χρησιμοποιούνταν στα γυρίσματα.

Μάλιστα φέρεται να παραπονέθηκε επειδή του ζητήθηκε να «καθαρίσει» ένα όπλο (δηλαδή να το δώσει προς επιθεώρηση για ειδικό εμπειρογνώμονα) καθώς προοριζόταν να συμπεριληφθεί σε σκηνή όπου μια ηθοποιός θα το τοποθετούσε στο κεφάλι της και θα πατούσε τη σκανδάλη.

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς περί ανάρμοστης συμπεριφοράς, η Γκολ είπε ότι δεν προχώρησε σε καταγγελία, ωστόσο «κατά την πρώτη μέρα των γυρισμάτων, ένα άλλο μέλος του πληρώματος μου είπε να ‘προσέχω’ τον Ντέιβ, λέγοντας ότι ερχόταν σωματικά πολύ κοντά με το προσωπικό, παρά τα παράπονα για ανεπιθύμητα και αχρείαστα αγγίγματα».

«Απ’ όσο ξέρω, μετά τα παράπονά μου δεν άλλαξε τίποτα», αναφέρει η εργαζόμενη.

Επιπλέον, σύμφωνα με το σκανδαλοθηρικό TMZ, που επικαλείται πηγές που συνδέονται με την ταινία, μέλη της παραγωγής φέρεται να χρησιμοποιούσαν το επίμαχο όπλο για εξάσκηση σε στόχους.

Την ίδια ώρα, από συνέντευξη της υπεύθυνης οπλουργού, περίπου ένα μήνα πριν το συμβάν, προκύπτει πως η ίδια ήταν άπειρη για μια τόσο σοβαρή, όσο και επικίνδυνη αρμοδιότητα ενώ είχε αποκαλύψει πως στην προηγούμενη δουλειά της δεν ήταν σίγουρη αν μπορούσε να αναλάβει μία τέτοια ευθύνη.

Assistant director on 'Rust' was subject of complaints dating back to 2019, by Julia Jones, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ