ΚΟΣΜΟΣ

Άλεξ Πούλιν: Η χήρα του πρωταθλητή του σνόουμπορντ γέννησε το μωρό τους 15 μήνες μετά τον θάνατό του

Άλεξ Πούλιν: Η χήρα του πρωταθλητή του σνόουμπορντ γέννησε το μωρό τους 15 μήνες μετά τον θάνατό του
AP Photo

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι έφερε στον κόσμο η σύντροφος του Αυστραλού πρωταθλητή του σνόουμπορντ Άλεξ Πούλιν, δεκαπέντε μήνες μετά τον θάνατό του.

Ο Πούλιν, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο σνόουμπορντ πέθανε τον Ιούλιο του 2020 ενώ έκανε ψαροντούφεκο στην πατρίδα του την Αυστραλία.

Ο 32χρονος snowboarder ήταν σημαιοφόρος στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας το 2014 και συνολικά αγωνίστηκε σε τρεις Ολυμπιάδες. Πέρα από τις επιδόσεις του στο σνόουμπορντ, ήταν έμπειρος δύτης και ανέβαζε συχνά περιεχόμενο στα κοινωνικά μέσα όπου επιδείκνυε το πάθος του για το ψαροντούφεκο.

Η σύντροφός του, Έλιντι Πούλιν, τον περασμένο Ιούνιο είχε ανακοινώσει την εγκυμοσύνη της μέσω Instagram, εξηγώντας ότι η ίδια ο και αδικοχαμένος σύντροφός της «ονειρεύονταν για χρόνια» την απόκτηση ενός παιδιού.

«Ο μπαμπάς σου και εγώ σε ονειρευόμασταν εδώ και χρόνια μικρή. Με μια ανατριχιαστική πλοκή ενδιάμεσα, έχω την τιμή να καλωσορίσω επιτέλους ένα κομμάτι του φαινομένου που είναι ο Chumpy (σ.σ. όπως αποκαλείτο ο αθλητής) πίσω σε αυτόν τον κόσμο!», έγραψε.

Στο podcast της «Darling, Shine», αποκάλυψε ότι το ζευγάρι προσπαθούσε να συλλάβει πριν από το θάνατο του πρωταθλητή, ωστόσο αντιμετώπιζαν δυσκολίες λόγω του χαμηλό αριθμού ωαρίων της ίδιας.

«Θα προσπαθούσαμε για μερικούς μήνες ακόμη, αν ήταν ακόμα εδώ, και τότε 100% θα πηγαίναμε σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Αυτό ήταν πάντα το σχέδιο», είπε.

Η Μίνι Άλεξ Πούλιν συνελήφθη μέσω εξωσωματικής και γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου μέσω της διαδικασίας ανάκτησης σπέρματος.

Η Έλιντι, μιλώντας στη Vogue Αυστραλίας χαρακτήρισε την εγκυμοσύνη της «γλυκόπικρη», προσθέτοντας: «Από τη μία αισθάνομαι πλημμυρισμένη από ευτυχία, την ώρα που ξέρω ότι ο Τσαμπ δεν είναι εδώ για να τη μοιραστούμε».

Ο 32χρονος Πάλιν ψάρευε με ψαροτούφεκο στα νερά της ακτής Παλμ Μπιτς και σύμφωνα με τους ναυαγοσώστες και τους γιατρούς που κλήθηκαν να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, είχε εκπνεύσει στη θάλασσα, κατά τη διάρκεια της κατάδυσής του.

Τον εντόπισε στον βυθό ένας άνδρας που κολυμπούσε με μάσκα και τον μετέφερε στην παραλία με τη βοήθεια κάποιων λουόμενων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, ο Πάλιν ψάρευε μόνος στον ύφαλο, κάνοντας ελεύθερες καταδύσεις, χωρίς μάσκα και φιάλες οξυγόνου.

Λίγη ώρα πριν τον θάνατό του, είχε ανεβάσει στο Instagram φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη παραλία.

Olympian widow welcomes daughter 15 months after Alex 'Chumpy' Pullin's death, by Amy Woodyatt, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ