ΚΟΣΜΟΣ

Νέα αιματοχυσία σε Φεστιβάλ με ταύρους στην Ισπανία: Νεκρός ένας 55χρονος

Νέα αιματοχυσία σε Φεστιβάλ με ταύρους στην Ισπανία: Νεκρός ένας 55χρονος
AP Photo

Ένας 55χρονος άντρας στην Ισπανία έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από ταύρο κατά την διάρκεια ταυρομαχιών.

Πλάνα από το περιστατικό δείχνουν τον άντρα να σηκώνεται στον αέρα από τον ταύρο πριν προσγειωθεί στο έδαφος.

Του παρασχέθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες για να μεταφερθεί στη συνέχεια εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, καθώς το τραύμα στον αριστερό του μηρό του τρύπησε την μηριαία αρτηρία.

Ήταν ο πρώτος τέτοιος θάνατος στη χώρα μετά την επανεκκίνηση τέτοιων εκδηλώσεων στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Οι ιθύνοντες της επαρχίας Καστελόν στην ανατολική Ισπανία όπου συνέβη το περιστατικό ανακοίνωσαν λίγο αργότερα ότι αναστέλλονται οι υπόλοιπες εκδηλώσεις λόγω του θανάτου του 55χρονου.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του Fira de Onda, ενός ετήσιου φεστιβάλ όπου οι ταύροι αφήνονται ελεύθεροι στους δρόμους. Στον επίσημο ιστότοπο του φεστιβάλ αναφέρεται: «Η εκδήλωση περιλαμβάνει αγώνες ταυρομαχίας στους δρόμους της πόλης. Μπορείτε να φανταστείτε την αδρεναλίνη σας καθώς ακούτε τους ταύρους να βροντοφωνάζουν πίσω σας;».

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ ακυρώθηκε πέρυσι λόγω της πανδημίας.

Τα ζώα που αφήνονται ελεύθερα στους δρόμους χρησιμοποιούνται γενικά σε ταυρομαχίες αργότερα την ίδια μέρα. Μια έρευνα του 2020 από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Electomania, διαπίστωσε ότι το 46,7% των Ισπανών είναι υπέρ της απαγόρευσης των ταυρομαχιών, το 34,7% δεν ήταν υπέρ, αλλά δεν υποστηρίζει μια νόμιμη απαγόρευση και το 18,6% πιστεύει ότι θα έπρεπε να διατηρηθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ